Stein fra sprengningsulykke ødela garasje

En sprengninsulykke på en byggetomt i Grimstad førte til at taket ble smadret, og panelet sprukket opp på nabotomtens garasje.

Det skriver Agderposten på sine nettsider torsdag kveld.

Den rammede tomten er en feriebolig, og det var heldigvis ingen hjemme da ulykken fant sted. Ulykken skjedde, ifølge avisen, onsdag, og nabo Tommy Jakobsen (59) måtte haste hjem etter å ha fått høre om ulykken fra kona.

– Kona var dødsredd. Hele huset hadde ristet da salven gikk av, forvellet han til Agderposten.

Da Jakobsen kom hjem så han at flere store stein hadde blitt kastet over på naboens eiendom. En stein hadde knust taket på garasjen.

– Hullet i taket er rundt 80 ganger 80 centimeter stort. Inne i garasjen ligger det en enorm stein. Den er kanskje 70–80 centimeter i diameter. Flere stein traff også panelet på utsiden av garasjeveggen. Panelet har sprukket flere steder. Det er også flere mindre hull i taket, forteller 59-åringen.

Det er i forbindelse med byggingen av en hytte at den Telemark-baserte entreprenørbedriften Olsen Entreprenør har gjort sprengingsarbeidet.

Daglig leder Mathias Olsen sier overfor Agderposten at episoden er et hendig uhell.

– Vi har meldt det inn til politiet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, så det er på stell nå, sier han.

Olsen vil ikke gå i detalj om hva som gikk galt under sprengningen i Grimstad.

– Vi gjør tiltak i forhold til det som har skjedd og skrevet et avvik på hendelsen. Jeg ønsker ikke gå i detalj på det. Vi har gjort alt vi skal gjøre i forhold til våre retningslinjer, sier han.