SINTEF vinner NiTs prisen Årets bedrift

Årets beste bedrift er, ifølge Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT), SINTEF.

SINTEF kunne motta prisen på NiTs årlige fellesseminar Manifestasjon 2013 onsdag 18. september. Omtrent 650 påmeldte deltok i arrangementet.

Det melder næringsforeningen selv i en pressemelding.

Årets Bedrift har i over 20 år har blitt delt ut årlig av Nordea i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Nordea gir kr 50.000,- til vinneren, med den klausul om at beløpet skal gis videre til et godt formål. Juryen består av ordfører i Trondheim kommune, fylkesordfører i Sør-Trøndelag fylkeskommune, styreleder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen, og regionbanksjef i Nordea.

Her er juryens begrunnelse:

SINTEF er Skandinavias største uavhengige forskningskonsern. Gjennom løsningsorientert forskning og kunnskapsproduksjon, skaper SINTEF betydelige verdier for norske og internasjonale kunder, for offentlig forvaltning og samfunnet for øvrig.

SINTEF har en bred og flerfaglig plattform, med internasjonal spisskompetanse innen ulike områder. De er blant de fire største oppdragsforskningsinstituttene i Europa. SINTEFS visjon er «teknologi for et bedre samfunn».

SINTEF har et strategisk og operativt partnerskap med NTNU, og de drifter og utvikler flere forskningslaboratorier.

SINTEF har 2.000 ansatte fra 70 land. De har sitt hovedkontor i Trondheim og er en meget betydelig virksomhet i vår region. De har kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø, Ålesund og Raufoss, i tillegg til at de har virksomhet i Houston, Rio de Janeiro, Chile og Hirtshals. Ca. 16 prosent av omsetningen kommer fra oppdrag utenfor Norge.

Økonomisk kan SINTEF vise til meget sterke tall både mht omsetning og resultat over flere år. I 2012 hadde de en omsetning på nærmere 3 milliarder, et årsresultat på 94 millioner kroner og en egenkapital på 2.248 millioner kroner. SINTEF er organisert som en privat stiftelse som investerer overskuddet i laboratorier og ny kunnskap.

SINTEF fungerer også som kuvøse for nytt næringsliv. De bidrar til kommersialisering av spin-offs, og er aktive eiere i flere selskaper. Den viktigste delen av deres arbeid er imidlertid å utvikle eksisterende næringsliv. Hvert år bidrar SINTEF til videreutvikling av mer enn 2.000 norske og utenlandske bedrifter gjennom forskning og utvikling.

Prisen er et kunstverk og en sjekk på kroner 50.000 kroner som SINTEF donerer til Gatemagasinet Sorgenfri.