Fra Byggern til Montér Hurum

Montér Hurum blir nytt medlem av Montér-kjeden. Eierne Kjell Vestli og Mette Reiner-Vestli tok i helgen ned Bygger’n-profileringen og satte opp Montér-skilt på fasaden.

Ekteparet har drevet byggevarehus på Hurumlandet siden 1975. De ser frem til en ny giv gjennom medlemskapet i Montér.

Mette og Kjell var glade i Bygger’n og innrømmer at å bytte kjedetilhørighet ikke er noe man gjør uten å berøre følelser. Et sammensatt sett av faktorer og interessante nye muligheter var imidlertid utslagsgivende for at de nå skifter tilhørighet, heter det i en pressemelding.

– Montér fremstår som en aktiv kjede. Kjedeledelsen har ord på seg for å være godt synlig i byggevarehusene for å bidra til utvikling og forandring i takt med trender, nye produkter og sesong. Det er alltid mye å gjøre i et byggevarehus, og man kan lett bli litt blind selv. Det skal derfor bli godt å få blikk og aktive bidrag utenifra. Markedet forandrer seg hele tiden, og vi ønsker å ligge i forkant, sier daglig leder Mette Reiner-Vestli.

– Vi ønsker Montér Hurum velkommen til oss i Montér, sier Heidi Narmo. Hun er forhandleransvarlig og klokker inn 40 000 kilometer på turtelleren hvert år.

– I min jobb blir det mye ute på veien for å følge opp forhandlerne våre. Hver gang står butikkinnredning på dagsorden. Det blir også regelmessige samtaler med byggevarehus som er interessert i oss, fremholder Narmo.

Montér Hurum er godt etablert i Åsveien industrifelt rett ved riksvei 23 og en bakke opp fra Sætre sentrum. Primærmarkedet er Hurum og Røyken, men eierne ønsker også å lokke kunder gjennom Drøbak-tunnelen fra andre siden av fjorden.

Kjell Vestli er utdannet møbel- og benkesnekker. Gjennom årene har han også hatt håndverket som et bein å stå på. Blant annet har han hatt leveranser av butikkinnredning til Elkjøp i Norden. Mette Reiner-Vestli har holdt styr på butikken inkludert pass av unger samt henting av sementsekker fra Norcems fabrikk på Slemmestad noen kilometer unna.

Montér har 16 medlemmer som selv eier byggevarehusene sine, mens de øvrige har Optimera som eier. Kjeden er både orientert inn mot å gjøre det enkelt og effektiv å handle byggevarer og tilby kundeløsninger som forenkler bygging både for byggmestere, håndverkere og gjør det selv-kunder. Levering av byggevarer på byggeplass to ganger daglig er en slik kundeløsning.

– Noe av det vi liker med Montér, er utvalget av egne merkevarer og serien av brosjyrer med produkter og veiledninger. Slike detaljer er viktig for oss i den daglige virksomheten både for å vise kundene og for å tilføre dem inspirasjon og kunnskap til byggeprosjektene, sier Kjell Vestli.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 140 utsalgssteder, 2000 ansatte og nærmere 7 milliarder i omsetning. Virksomheten innbefatter

Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér, Trend og Byggi.