Hvorfor nullutslippsbygg når Norge flyter over av vannkraft?

Er det fortsatt viktig å forske på nullutslippsbygg og energivennlige produkter og løsninger? SINTEF Byggforsk svarer et ubetinget ja og presenterer det siste innen forskning på framtidens bygg under årets ZEB-konferanse i Trondheim 4. september.

Klimakrise og energisparing kommer ofte i bakgrunnen når nye oljefunn, finanskrisen i verden og midlertidig kraftoverskudd i Norge når avisforsidene. Betyr det at nullutslippsbygg ikke lenger er viktig? ZEB konferansen 2013 vil belyse disse spørsmålene og ser på hvilke muligheter vi har framover. På konferansen får du presentert tekniske løsninger, brukerperspektiv og miljømessige gevinster.

– Vi vil presentere nye resultater for nullutslippsbygg i praksis, beregninger av CO2-innhold i bygningsmaterialer, nye vindusløsninger og løsninger for solenergi som en alternativ energikilde i Norge, sier sentermanager i ZEB, Anne G. Lien.

Blant innlederne finner vi Nils Røkke (SINTEF), Einar Wilhelmsen (ZERO), Tor Helge Dokka (Skanska) og Mark Zimmermann (EMPA). Powerhouse-prosjektet Kjørbo i Sandvika vil også bli presentert.

– Powerhouse Kjørbo er et godt eksempel på hvordan samspill mellom næringen og forskning gir unike resultater. ZEB er en pådriver for å sette i sving innovative prosesser, og ambisjonsnivået utfordrer oss til å tenke nytt, sier seniorarkitekt Tine Hegli i Snøhetta.

Andre temaer som blir belyst er:
- Er nullutslipp over byggets levetid gjennomførbart?
- Technologies for Future Plus-Energy-Buildings

- Høye mål for Folkehelseinstituttet

- Fra 80-talls standard til ZEB bolig

- Må vi betale for å levere strøm til nettet i Norge?
- Solcelletrender

- Nye vindusløsninger/fasadeløsninger for ZEB
- Drift av ZEB-bygg, å lukke gapet mellom bygget og brukeren

ZEB er et viktig verktøy for å få et økt FoU-engasjement i Norge mot Europa. Dagen før konferansen holdes en åpen workshop om muligheter og suksesskriterier innen energi i bygninger og SmartCities i EUs nye programmer.

Tid: 4. september 2013 fra kl 07:45 til 16:30

Sted: Britannia Hotell, Dronningens gate 5, Trondheim