Fullt hus i nytt Fyrtårn

Redningsselskapet åpnet søndag et hus for frivillige i Kristiansand. Over 350 mennesker kom til åpningen - og barn og voksne fikk inspisere store og små båter, samt det nye Fyrtårn-huset.

Redningsselskapet åpnet søndag et hus for frivillige i Kristiansand. Over 350 mennesker kom til åpningen - og barn og voksne fikk inspisere store og små båter, samt det nye Fyrtårn-huset.

- Dette er et sted hvor vi nå inviterer flere til å bli frivillige i Redningsselskapet, sa Redningsselskapets president Nicolai Jarlsby under åpningen.

Her skal den lokale redningsskøyta ha fast kaiplass, og all aktivitet til det lokale redningskorpset vil foregå i dette ”fyrtårnet” av et hus.

- Vi opplever at mange vil være med å bidra til en god og trygg kyst, og vi har nå opprettet RS Senior, hvor voksne mennesker med erfaring kan bidra til det viktige forebyggende arbeidet organisasjonen gjør. Også Redningsselskapets Ung-lag vil holde til i de nye lokalene.

- Alle har bidratt til å sette dette i stand, og vi i kommunen er utrolig glade for å kunne gjøre vårt, kunne ordfører Arvid Grundekjøn meddele like før han klippet snoren.

- Kristiansand er en sjøfartsby og arbeidet til Redningsselskapet er en del av vår maritime tradisjon. Jeg er overrasket over hvor mange som frivillig bidrar til denne gode beredskapen, la han til.

Huset i Marvika i Kristiansand er resultatet av en stor dugnad og et målrettet arbeid i Redningsselskapet. Organisasjon vil mobilisere de mange frivillige som ønsker å bidra til et godt og trygt miljø på sjøen.

- Etter en sommer med rekordhøye drukningstall er behovet for en slik satsing større enn noen gang, legger leder for Frivillighetsavdelingen Bente Asphaug til.

Redningsselskapet har som mål å åpne flere Fyrtårn for frivillige langs kysten de neste årene.

- Samarbeid med kommunen og lokale krefter er avgjørende. Vi ønsker å tilby kurs og aktiviteter for gamle og unge. Det skal være moro og givende å arbeide med sikkerhet på sjøen - og vi tror et hus som dette er et godt sted å starte, avslutter Asphaug.