Syriner de er farlige de

Man skal høre mye før ørene faller av, men vi skvatt i stolen da VG skrev om at Miljøverndepartementet vurderte å gjøre en av Norges mest vanlige hagebusker - syrin - søknadspliktig. Ja, miljøbyråkratene (med store skylapper) ville til og med forby prydbusken.

Den politiske ledelsen i departementet skjønte straks at et slikt forbud midt i valgkampen kunne ha ført til folkeopprør. Det ble derfor øyeblikkelig gravlagt. Vi er helt enig med landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) som mener saken viser at miljøbyråkratiet har blitt for stort.

- At det i det hele tatt diskuteres å gjøre denne planten søknadspliktig - det er ufattelig. Ingen forstår det. Og det er ikke mulig å forstå det heller, sier Vedum til VG og spør:

- Hvordan skulle det i så fall ha fungert? Mange tar med seg en stikling fra kjente, og setter ut i egen hage. Skal folk måtte søke om det? Det ville ikke ha blitt forstått.

Han mener det avlyste syrinforbudet, viser at miljøbyråkratiet har blitt for omfattende.

- Problemet med deler av miljøbyråkratiet er at det ønsker å skille mennesker fra natur. Det er de som lever lengst fra naturen som skal lage regelverket. Vi har nådd en grense nå.
Jeg tror flere er irriterte over vernebestemmelsene, og da gjør vi miljøet en bjørnetjeneste, sier han. Meget godt sagt, herr landbruksminister.

Denne saken viser hvor alvorlig feil det blir nå miljøbyråkrater får for stor makt. Vi ser dessverre alt for mange slike saker i media. Det fattes vedtak som overhode ikke blir forstått av vanlige folk.

Politikerne bør sørge for å rydde opp i det villniset vi ser innenfor miljøbyråkratiet. Her er det noen som må ha uendelig god tid.