Systemhus mister nøkkelpersonell

To nøkkelpersoner har sagt opp i Systemhus. Markedssjef Anders Paulsen (51) og teknisk sjef Finn Nikolaisen (43) forlater boligkjeden nå i høst.

Paulsen har 12 års fartstid i Systemhus, mens Nikolaisen har vært til sammen 16 år i boligkjeden og søsterselskapet Unikus.

Nye muligheter
– Her ligger det ingen dramatikk bak. Jeg har fått en sjanse med nye muligheter som jeg ikke kunne si nei til, kommenterer Anders Paulsen.

Paulsen går på som leder for Saltdalshus og skal i årene fremover bygge opp en ny landsdekkende huskjede. Bak står Rusånes Fabrikker AS i Saltdal som ligger i Salten kommune som er nabokommune til Bodø. Selskapet har stor suksess med Saltdalshytta som er Norges største hytteleverandør.

– Jeg har hatt 12 fantastisk år i Systemhus med flotte sjefer, fremholder Paulsen til for å legge død alle spekulasjoner om indre uro i kjeden.

Til entreprenør
Finn Nikolaisen begynner 1. oktober som daglig leder i det lokale entreprenørselskapet Moldjord Bygg og Anlegg med hovedkontor i Beiarn som er nabokommune til Bodø. Bedriften omsatte i fjor for 165 millioner og har 65 ansatte.

– Jeg har videreutdannet meg ved å ta en mastergrad i økonomi og ledelse, og denne ønsket jeg å få brukt. Nå fikk jeg en kjempemulighet som jeg ikke kunne si nei til, kommenterer Nikolaisen.

Også han avviser at det ligger noen dramatikk bak jobbskiftet.

– Jeg har stortrives i Systemhus. Jeg er glad i bedriften og miljøet. Men nå tar jeg et trinn oppover med større utfordringer og gleder meg virkelig til å ta fatt, fremholder han.

Ingen overraskelse
Det kommer ikke som noen overraskelse på Systemhusleder Trond Lie at Paulsen og Nikolaisen kom til å forlate kjeden.

– Begge har videreutdannet seg og har vært på utkikk etter nye utfordringer. Dette fikk jeg informasjon om da jeg ble ansatt for ca et år siden. Det litt kjelkete er at oppsigelsene kommer så tatt på hverandre, kommenterer han.

– Jeg har stor forståelse for at de søker seg vekk og har lyst på noe annet etter så mange år i organisasjonen. Og for Systemhus kan det være godt med litt utluftning. Vi flagger sterke vekstambisjoner, og da er det sunt med nye tanker, fremholder Lie som påpeker at i arbeidsmarkedet er livets gang at flotte folk slutter og må erstattes med nye.

Han påpeker at Bodø har et godt marked for markedsførere og økonomer da byen har egen høyskoleutdanning for disse fagene.

– Dermed burde det gå greit å skaffe en erstatning for Paulsen. Markedet for ingeniører er langt trangere. Vi har imidlertid fått respons på det første søket etter ny teknisk sjef, og to personer er plukket ut for en prat, opplyser han.

Eventuell konkurranse fra Saltdalshus med hovedkontor rett i nærheten tar han med knusende ro.

– Noe av det første jeg la merke til da jeg begynte i denne jobben, var at Systemhus står utrolig svakt her i nærområdet. Som kjede har vi vår styrke i forhandlernettet fra Trondheim og nedover Vestlandet. Derfor vil vi ikke merke noe kjør lokalt. Dessuten har Saltdalshus et helt annet konsept basert på elementbygging, avslutter Lie.

Tapping av teknisk kompetanse
Boligkjeden Systemhus Norge har hovedkontor i Bodø. Kjeden igangsatte 616 boliger i fjor som ga en åttende plass på rankinglisten over de største boligbyggerne i Norge. Kjeden hadde 73 forhandlere i vår. Det er Mestergruppen som eier Systemhus.

Og nettopp Mestergruppens boligkjedevirksomhet er blitt tappet for mye teknisk kompetanse denne sommeren. I tillegg til Finn Nikolaisen hos Systemhus kunne bygg. no i forrige uke melde at søsterbedriften Mesterhus også er på jakt etter ny teknisk sjef da Christoffer Aas Clementz slutter 1. oktober for å begynne hos konkurrenten IEC-Hus.