Brannstasjon i Froland brant ned

Froland brannstasjon i Aust-Agder brant ned til grunnen fredag kveld.

Brannvesenets røykvarslere var ikke direktekoblet

Røykvarslerne ved brannstasjonen på Froland som brant ned til grunnen fredag, var ikke direktekoblet til noen alarmsentral.

Brannstasjonen hadde brannvarslere, men brannsjef Ivar Jørgen Tønnesen i Froland kommune sier til Fædrelandsvennenat disse ikke var tilknyttet noen alarmsentral.

I den kraftige brannen fredag gikk to brannbiler og mye utstyr tapt. Da de frivillige brannmannskapene kom til stedet, var stasjonen så overtent at de ikke kunne gjøre noe, og brannmannskaper fra Arendal måtte tilkalles uten at de kunne gjøre noe annet enn å sørge for at den ikke spredde seg videre.

Konstituert brannsjef Hans Henrik Bakke i Østre Agder brannvesen sier at det ikke er noen krav om direktekobling ved et garasjeanlegg, som brannstasjonen fra 1997 regnes som.

– Kun brannvarslere er helt vanlig praksis ved ubemannede brannstasjoner, sier han.

I løpet av lørdag vil en ny og midlertidig brannstasjon bli etablert på et garasjeanlegg som Froland kommune har stilt til disposisjon. Utstyr og brannbiler er lånt fra Risør og Arendal. (©NTB)

Den ubemannede brannstasjonen på Froland sto fredag kveld i full fyr. Politiet fikk melding om brannen klokken 19.11

Brannvesen fra Arendal ble sendt til stedet i et forsøk på å redde stasjonen, uten hell.

– Hele brannstasjonen er overtent. Vi har gitt opp å redde stasjonen, sier Anita Oddberg hos 110-sentralen i Arendal til Fædrelandsvennen.

Årsaken til brannen er ikke kjent, men store verdier er gått tapt.

– Alt av biler og utstyr brenner inne. Dette er fryktelig tragisk for oss, sier hun.

Det var ingen personer var i bygget da det begynte å brenne, og det er heller ikke meldt om personskader.