God deltakelse Yngres BetongNettverks første samling

14. juni var det klart for Yngres BetongNettverks kick off. 37 personer deltok på arrangementet.

Styret sto klare til å ta imot de unge betonginteressert som dukket opp i Norconsults lokaler.. Innen dørene ble lukket og Britt Blom Marstrander åpnet ballet hadde hele 37 innfunnet seg.

Christoffer Vikne Moen informerte nærmere om hvordan ideen til YBN hadde oppstått, hva som var tanken bak, hva som hadde hendt til nå, og status per dagens dato. Kort oppsummert er YBN tuftet på en idé om at det var et behov for et nettverk og miljø blant de unge i bransjen, for å fremme kunnskapsutveksling, rekruttering og interesse for faget. YBN er en komité under Norsk Betongforening med eget budsjett.

Arrangementets faglige innlegg ble holdt av Oliver Skjølsvik, og omhandlet betongarbeidene ved Dronning Eufemias gate. Han gikk gjennom de ulike aspektene ved prosjektet, om utfordringer med grunnforholdene, hvilke betonger som var benyttet, viste prosjekttegninger og fortalte om aspekter ved valg av k-faktor for pozzolaner i betonger. Hvilke kombinasjoner av fasthet- og bestandighetsklasser som er mulige ble også tatt opp. Noe publikum ikke vil glemme med det første er Skjølsviks innlevende beretninger angående hvilke planter og trær de skulle plante i spesialstøpte betongtrekasser langs avenyen. Hele 50 millioner skulle gå med til å plante trær hentet fra Nord-Amerika og store deler av Asia.

Det ble også tid for et sosialt samvær i form av en krokketturnering. som skulle foregå på Kalvøya.

Neste møte er hos NorBetong i høst.