Økt omsetning gledet mest hos Konsmo

Hos modulprodusenten Konsmo Fabrikker er man ikke helt fornøyd med fjoråret etter omsetningsvekst kombinert med sviktende inntjening.

Hjørnesteinsbedriften i Audnedal i indre Vest-Agder økte omsetningen i fjor med seks prosent til 316,2 millioner kroner. Inntjeningen hang imidlertid ikke med. Driftsresultatet falt med nærmere åtte millioner til 14, 7 millioner kroner som gir en driftsmargin på vel 4,6 prosent. Resultatet før skatt opplevde et fall på 14 millioner til 10,2 millioner som gir en resultatmargin på tynne 3,2 prosent.

Adm. direktør Frank Hestås vil imidlertid ikke karakterisere 2012 som noe dårlig år.

– Vi fikk ikke helt tilpasset kostnadene da etterspørselen dabbet litt av i andre halvår i fjor. Man vil jo gjerne ha is i magen og tro at ting bedrer seg. Men vi jobber systematisk for å bedre marginene igjen, kommenterer han overfor Fædrelandsvennen.

Ved årsskiftet hadde fabrikken 182 ansatte som nå er redusert til 172. Disse produserer eneboliger, leiligheter samt skole og barnehager basert på tremoduler.

Selv om Hestås registrerer at Sørlandet er Norges tregeste boligmarked, mener han at selskapet har en ordrereserve fabrikken kan leve godt med.