Skarholt ny styreleder i EPD-Norge

Adm. direktør Øyvind Skarholt i Byggevareindustriens landsforening (bildet) er valgt til ny styreleder i EPD-Norge, Næringslivets stiftelse for miljødeklarasjoner.

– Slike deklarasjoner er viktige for å dokumentere miljøkvaliteter og samtidig sikre like konkurransevilkår, sier Øyvind Skarholt som avløser Rannveig Ravnanger Landet fra Byggenæringens landsforening.

Stiftelsen ble etablert av NHO og BNL i 2002 etter forutgående deltakelse i arbeid med internasjonal standardisering av miljødeklarasjoner. Visjoner er å bedre produkters og tjenesters miljøprestasjoner. Stiftelsen har nylig avholdt årsmøte som valgte Skarholt som sin nye styreleder.

– Det er svært viktig for næringslivet at miljøinformasjon gis på en standardisert og objektiv måte, og at konkurransevilkårene er de samme for norske som utenlandske bedrifter. Det gjelder ikke minst for egen bransje, byggevareindustrien, konstaterer Skarholt.

EPD-Norge jobber for at næringslivet skal foretrekke å benytte miljødeklarasjoner for å kommunisere miljøinformasjon for produkter og tjenester innen alle bransjer. Miljødeklarasjoner skal videre være det mest benyttede verktøyet for slik miljøinformasjon innen profesjonelle kunde-leverandørforhold, både nasjonalt og internasjonalt.

Miljøstiftelsen arbeider også med opplysningsarbeid for å få flere bedrifter til å utarbeide EPD-er for sine varer og tjenester og tilsvarende for å få flere bestillere til å etterspørre slik dokumentasjon.