Trollstigplatået fikk endelig Betongtavlen

Trollstigplatået fikk i 2012 prisen Betongtavlen for fremragende bruk av betong, og nå har det også fått det synlige beviset på prisen.

Da sesongen var over og veien over Trollstigplatået nærmest var stengt på det tidspunktet vinneren ble kåret sist høst, valgte man å legge avdukingsseremoni og tilhørende arkitekturseminar til sommersesongen. Om lag 45 personer deltok på arrangementet som ble gjennomført i strålende sommervær. Dette ga en perfekt ramme for å presentere prosjektet som lokker stadig flere turister til dette legendariske stedet som er en del av Nasjonale Turistveger.

Per Ritzler fra Statens Vegvesen, Nasjonale turistveger foretok avduking av Betongtavlen og informerte om både nåværende og framtidige byggeprosjekter som skal utvide tilbudene til turister og andre veifarende. Deltakerne på seminaret fikk deretter presentert arkitektens ide og konsept på Trollstigplatået.

Reiulf Ramstad og Christian Skram Fuglset fra Reiulf Ramstad Arkitekter har ikke bare mottatt Betongtavlen for det prestisjetunge prosjektet, men i mai i år mottok de også to førstepriser i den internasjonale Architizer Award under en utdeling i New York.

For å få et godt inntrykk av både estetiske og tekniske utfordringer og løsninger, bidro Snorre Larsen fra Dr Techn Kristoffer Apeland og Torvaldur Noason fra T. Noason med sine historier og eksempler fra byggeprosjektet på Trollstigplatået

For å få innblikk i de tekniske løsningene som er valgt for betongens overflater, hadde byggutengrenser lagt opp til en vandring rundt i anlegget der man på 7 poster fikk studere detaljer og diskutere løsninger med faglige ressurspersoner. Dette ble en lærerik rundtur som ga deltagerne mange nye ideer som kan benyttes i framtidige prosjekter. Kanskje finner Statens Vegvesen en løsning der denne type kunnskap kan spres til de besøkende i et mer permanent system?

Etter at arrangementet var gjennomført på Trollstigplatået, dro deltagerne videre for besøk på Gudbrandsjuvet og Juvet Landskapshotell av Jensen & Skodvin. En flott avslutning på en hektisk og lærerik dag for engasjerte deltagere.

Her kan du lese Byggeindustriens prosjektomtale