Må lage ny vei for å få kranbil opp av grøften

En helt ny vei må til for å få den 50 tonn tunge kranbilen opp av grøften i Tingvoll kommune.

Onsdag kunne Byggeindustrien skrive om en 50 tonn tung kranbil som kjørte av veien i Tingvoll kommune i Møre og Romsdal.

Det må nå lages en midlertidig vei for å få opp bilen fra grøften, skriver Tidens Krav på sine nettsider. Det ble klart etter et møte mellom politiet, bergingsselskap og forsikringsselskap torsdag kveld.

Kranbilen ligger rundt 20 meter nede i en bratt skråning langs riksveg 70 ved Bergem i kommunen.

Det var onsdag klokken 11.40 politiet fikk melding om utforkjøringen. Kjøretøyet kom for langt ut, dro med seg 40-50 meter autovern, rullet rundt og ble stående delvis på venstre hjulpar hvilende mot noen grantrær.

Bilen har 700 liter diesel på tankene og om lag ett tonn med hydraulikkolje. Kun om lag tjue liter med diesel lakk ut.

I dag vil de starte forberedelsene til bergingen med å hogge en veitrase nordover for å kunne dra mobilkrana opp den veien.

Fartsgrensen forbi ulykkesstedet er nå satt ned fra 80 km/t til 50 km/t mens arbeidet pågår.

Lensmann Alf Sollid i Tingvoll opplyser til Aura Avis at mobilkrana er for tung til å bli heist opp på vegen. Kjøretøyet veier rundt 60 tonn, og veien er ikke dimensjonert for den tyngden bergingsutstyr og havarist vil utgjøre i et løft.

– Når bilen skal opp, kommer vegen til å bli stengt. Trolig blir det på nattetid. Vi kommer tilbake til når, sier Sollid.