El-Bjørn leverer bryggestrøm

81 nye båtplasser skal stå klare til midten av juni på Nordre Jarlsberg Brygge. Bryggeprodusenten Telebryggen og utbygger har valgt El-Bjørns nye Alfa-II strømsøyler som strømforsyningsløsningen.

I hjertet av Oslofjorden bygges det et nytt maritimt bryggeanlegg med 1000 båtplasser. Over 200 plasser er allerede ferdige.

Nordre Jarlsberg Brygge består av alt fra båthavn med havneservering til leiligheter og næringsbygg. Området som bygges ut kan gi opp mot 1.600 sjønære leiligheter, 24.000 m2 med næring inkludert hotell, og kan bli den syvende vestfoldbyen. Første utbyggingsprosess er Utsikten som består av ca. 400 leiligheter i umiddelbar nærhet til bryggeanlegget.

Telebryggen er hovedleverandør på den maritime utbyggingen. Selskapet produserer, selger og monterer alle typer flytebryggeløsninger, fra enkle private flytebrygger til store marinaer. Gjennom samarbeid med underleverandører leverer Telebryggen komplette anlegg. På området Utsikten dekkes strømbehovet med 20 nye Alfa-II-søyler fra El-Bjørn.

– Vi har et godt samarbeid på marine strømløsninger. Til dette prosjektet var vi ikke i tvil om hvilke løsninger vi skulle bruke. El-Bjørns løsninger ble også godt mottatt hos kunden, forteller Fredrik Berg, daglig leder i Telebryggen AS.

– Norske forhold krever robuste og tilpassede løsninger, både fra oss og fra våre underleverandører. Dette er en viktig grunn til at vi samarbeider med El-Bjørn, sier Berg.

El-Bjørn har mange års erfaring og kompetanse på marine strømløsninger med standardprodukter og spesialløsninger som skreddersys de fleste behov. Alfa-II har integrert LED-lys på toppen og er utviklet for bruk i alle marina- og campingmiljøer. Søylen er et resultat av tett samarbeid med kunder, elektrikere og egne utviklere.

– Det er svært gledelig at den nye søylen allerede er ute på flere havner og marinaer. Nordre Jarlsberg Brygge er et flott anlegg som vi er stolt av å være en del av, sier Bjørn Ulleberg, administrerende direktør i El-Bjørn AS.

– Samarbeidet med El-Bjørn gir oss tette relasjoner og raske, gode løsninger. I og med at de er en norsk aktør slipper vi lange ventetider på leveranser, service og oppfølging, og våre kunder får de beste og mest hensiktsmessige løsningene, avslutter Berg.