Faremo: Flommen har avdekket nye problemstillinger

Det finnes i dag ingen gode løsninger for å dekke tomtekostnaden for dem som ønsker å bo et annet sted en flomutsatte områder, mener forsikringsbransjen.

Administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer sier han har forståelse for at flere av de som fikk husene sine skylt vekk ikke ønsker å bli boende.

Han sier at det per i dag ikke er noen gode løsninger for å dekke tomtekostnaden, men at de ønsker å kunne tilby en god løsning som skaper trygghet.

– Vi ønsker å jobbe med rammene for planlegging for bygging framover, sier Kreutzer, som ønsker at det skal bygges boligområder som er trygge, langsiktige, og robuste i forhold til det klimaet som forventes framover.

Onsdag møtte forsikringsbransjen fire departementer der situasjonen knyttet til forsikring og erstatning etter årets storflom ble diskutert.

– Årets flom har avdekket nye problemstillinger. Og de vi må prøve å finne løsninger på i samarbeid med forsikringsbransjen, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo til NTB.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell mener de største utfordringene på lang sikt er at det vil komme mer ekstremvær.

– Samt å forebygge bedre i hele samfunnet og sørge for at det ikke bygges i utsatte områder. På kort sikt er det å sørge for å de som nå sitter i en usikker situasjon blir håndtert på en skikkelig måte.