Vekst for Jotun

Jotun-konsernet rapporterer syv prosent økning i driftsresultat for første tertial 2013.

For de fire første månedene av 2013 rapporterte Jotun driftsinntekter på 3.901 millioner kroner, opp fra 3.553 millioner fra tilsvarende periode året før. Veksten er særlig drevet av økt salg i Midtøsten og Øst-Europa.

Jotun-konsernets driftsresultat for perioden var på 517 millioner kroner, mot 432 millioner kroner i første tertial i fjor.

Driftskostnadene økte noe, men er fortsatt under kontroll.

Arbeidskapitalen økte i perioden, mye på grunn av sesongbaserte salgsøkning i Skandinavia, samt en økning i utestående fordringer i Asia.

Jotuns totale investeringer var på NOK 167 millioner for første tertial. De største investeringene inkluderte; pågående bygging av produksjonsanlegg i Kina, Russland, Indonesia og USA.

Jotuns egenkapital andel var på 52 prosent ved utgangen av april 2013. Selskapet har tilfredsstillende likviditet og lite netto rentebærende gjeld.

Konsernsjef Morten Fons sier i en kommentar til resultatet;

- Vi har hatt en tilfredsstillende start på året både når det gjelder salg og lønnsomhet. Vi forventer ikke at trenden i nybyggingsmarkedet vil snu i nær fremtid, og vi har derfor skiftet fokus til vedlikehold av skip og til markedet for industriprodukter. Jotun har, basert på vår organiske vekst strategi gått inn i flere nye markeder, inkludert Myanmar, Bangladesh og Marokko, og vi vil fortsette å investere i nye markeder.

Om utsikten for resten av året sier Jotun at de ”forventer fortsatt salgsvekst basert på sin strategi og posisjonering i viktige vekst markeder. Råvarene representerer cirka 60 prosent av de totale kostnadene for konsernet, og vi forventer at råvareprisene holder seg på dagens nivå.”