Valdresflye stenges midlertidig natt til fredag

Hovedveiene gjennom Østerdalen og Gudbrandsdalen vil ikke være farbare i helgen. Natt til fredag stenger også Valdresflye midlertidig for utbedringsarbeid.

– Arbeidet på Valdresflye er vi nødt til å ta nå for å hindre at vannet gjør enda større skader, sier kriseleder Alfred Gullord i Statens vegvesen region øst.

Det er en stikkrenne som må utbedres, og veien stenges ved Beitostølen. I noen timer på natten er det dermed bare den aller østligste ruten mellom Oslo og Trondheim som vil være åpen, den som går via Elverum og Trysil og videre til Røros, Brekken og Stjørdal.

I helgen vil i tillegg svært mange fylkesveier være stengt, så dropp helgeturen, er den klare oppfordringen fra Gullord. I helgen er det i utgangspunktet to alternative nord-sør-ruter som er åpne:

* Fra Elverum til Trysil på riksvei 25, Trysil-Tolga på fylkesvei 26 og Tolga-Røros på fylkesvei 30. Deretter fylkesvei 31 og fylkesvei 705 via Brekken, Tydal og Selbu til Stjørdal.

* E16 til Fagernes, deretter fylkesvei 51 via Beitostølen over Valdresflye til riksvei 15 i Vågå. Derfra enten til Otta og så E6 nordover, eller riksvei 15 vestover mot Stryn.

Gullord understreker at mange av de åpne veiene kan være i dårlig stand og ber folk senke farten og være spesielt oppmerksomme der det er synlige skader eller hindringer. Han minner også om at veier kan bli stengt på kort varsel.

Oppdaterte trafikkmeldinger legges ut hos Statens vegvesen og på Vegtrafikksentralens facebookside.