Eiendomsprisen 2013 gikk til Myrkdalen Hotel

Det eneste det var nok av i Myrkdalen var snø. Så satset modige investorer på å utvikle en av Norges beste skidestinasjoner. Siste tilskudd i destinasjonsutviklingen er Myrkdalen Hotel. Hotellet er nå tildelt årets Eiendomspris.

BI Bergen og Hotell Havnekontoret har begge blitt tildelt Eiendomsprisen for «sin innsats for å skape, utvikle og formidle gode næringseiendomsprosjekter på Vestlandet».

I år gikk årets pris til Myrkdalen Hotel. Hotellet åpnet i november 2012 og ligger plassert kun et stavtak fra skibakken. Med 112 rom, 350 senger, konferansesenter, barer og restauranter har gjestene i Myrkdalen fått et helt nytt tilbud denne vinteren.

- Det har blitt beskrevet som en av landets tøffeste satsinger og et av verdens beste i sin kategori. Årets Eiendomspris 2013 går til Myrkdalen Hotel, sa Frode Hoff under eiendomsseminaret til Kyte, Thommessen, Stadsporten og Nordea i Bergen i går. Prisen går til et eiendomsprosjekt som utmerker seg positivt både i forhold til arkitektur, men også i forhold til at utvikler har tatt fremtidsrettede valg.

Administrasjonen og styret til Voss Fjellandsby deltok på utdelingen og var strålende fornøyd med tildelingen.

- Med hotellet går vi fra å være en hytteby til å bli en destinasjon. Vi har et styre som evner å tenke langsiktig og som har vært villige til å tenke kvalitet i alle ledd. Det er en av grunnene til at vi har lykkes, sa administrerende direktør i Voss Fjellandsby AS, Elin Bolann under utdelingen.

Hun ville imidlertid trekke frem en person som en av de viktigste suksessfaktorene for hotellets suksess.

- Eiendomsdirektør Nils Akselberg har vært en enorm drivkraft for prosjektet, sa Bolann.

For Akselberg traff prisen og begrunnelsen midt i hjerteroten.

- Jeg ser prisen som et tydelig bevis på at hotellet har blitt lagt merke til etter kun et halvt år med drift. Begrunnelsen fra juryen viser at vi har truffet blink med vår målsetning med prosjektet. Dette er rett og slett faglig tilbakemelding som vi setter svært høyt, sa Akselberg.

Les mer om hotellet her