Et uforglemmelig MGF-jubileum

Den ærverdige foreningen Maskingrossisternes Forening feiret sitt 100-årsjubileum på Radisson Blu Plaza hotell i Oslo fredag – og det ble en fantastisk forestilling.

Mer enn 310 gjester var samlet til en festforestilling som Nytt På Nytt-sjefen Jon Almaas hadde regien på. Nytt på Nytt har også foreningens medlemsbedrifter levert i 100 år. Dette er en forening som har vel 110 medlemmer, men de representerer mer enn 1000 produksjonsbedrifter rundt om i verden. Medlemsbedriftene har gjennom sine maskiner og sitt utstyr bidratt sterkt til utbyggingen av det moderne Norge.

Sprudlende direktør
Det var en sprudlende administrerende direktør Anita Helene Hall i MGF som ønsket alle velkommen. Etter åpningstalen overlot hun ordet til kveldens konferansier Jon Almaas som trollbandt sitt publikum. Styreleder Jann Bjørnø jr. fortalte hvordan det var å vokse opp i en familiebedrift. Den gang ble utenlandske forretningsforbindelser ofte bedt hjem, og da måtte moren i huset på kort varsel diske opp, mens guttene underholdt.

Takket etter 47 års innsats!
Jubelen var stor da han takket Marianne Rolstad som snart går over i pensjonistenes rekker, etter å ha vært ansatt i MGF i 47 år! Som takk for lang innsats fikk hun overrakt et maleri fra kontoret – et maleri av noen tømmerstokker som hun alltid har vært opptatt av. En dag forsvant maleriet fra veggen, og da lurte hun på om foreningen hadde lagt maleriet ut på salg på finn.no. Så dårlig økonomi har foreningen selvsagt ikke. Hun fikk en varm applaus fra alle som var til stede i salen.

Viktig for Virke
Adm. direktør Vibeke Madsen, Virke gratulerte jubilanten. Mange av medlemmene i MGF er også medlemmer av Virke. I tillegg har man i mange år holdt til i samme bygg på Solli Plass i Oslo sentrum.

Jubileumsboken
Ellers var spenningen stor da Jon Almaas intervjuet Øyvind Steen som har skrevet jubileumsboken – Den forlengede arm. Ekstra stemningsfullt var det da en hel rekke gamle styreformenn kom frem og hvor de på rekke og rad sto for å få overrakt boken. Den eldste som kom frem er over 90 år. Ekstra hyggelig var det at unge lærlinger som er tilknyttet medlemsbedriftene hjalp de gamle opp og ned fra scenen.

To hedersmenn - Sverre Gabrielsen og Juan de Mora ble intervjuet av Jon Almaas. Begge fortsalte hvor viktig det var for deres bedrift å være med i nettopp MGF.

Jubileumsboken er produsert av layoutsjef Rune Sørlie i Byggeindustrien.

Mange gratulasjoner
Mange rundt om er opptatt av hva MGF og medlemsbedriftene driver med. Det gjelder ikke minst de mange fagpressebladene som jobber mot bygg og anlegg. De aller fleste av de mest aktuelle bladene var til stede. Per Helge fra Byggeindustrien gratulerte på vegne av mediebedriftene.

Daglig leder i Norsk Utleieforening, Arne K. Bugge fortalte om det gode forholdet det er mellom MGFs medlemmer og medlemmer i Utleieforeningen. Stadig mer utstyr som leveres fra grossistene blir nå kjøpt av Utleieforeningens medlemmer med tanke på utleie.

Adm. direktør Rune O Hansen fra Exporama hadde med seg en bøtte jord til jubileet. Vei og Anleggsmessen arrangeres på Exporama, men til tider har det vært ganske kaotiske forhold når regnet har høljet ned. Mye er gjort for å gjøre forholdene bedre – og mye skal bli enda bedre til neste messe i 2015. De tre herrer på scenen sørget for å plassere en flott plante i bøtta som så ble overlevert til MGF-direktøren.

En festkveld
Dette ble en festkveld. Det var topp underholdning, og Jon Almaas har jo en egen evne til å få publikum med seg. Anita Helene Hall takket for en fantastisk kveld – og hun takket spesielt Leo Nygænen i Byggenæringens Mediesenter som har vært helt sentral når det gjelder planlegging og gjennomføring av arrangementet. Sonie Hennie-salen på Plaza er fullkommen til slike arrangement.