Backe Bygg venter omsetning på 300 millioner

Backe Bygg i Stavanger forventer mer enn en dobling av årsomsetningen fra 2012 til 2013. Men de er innstilt på at resultatet kan falle.

Backe Bygg landet i 2012 på en omsetning på 129 millioner kroner og et overskudd på 9,3 millioner kroner i 2012.

– 2012 ble veldig rolig fordi vi flyttet på en del prosjekter, men siden vi er en liten og fleksibel organisasjon med lave kostnader kom vi godt ut av det, Jeg vil heller ha et ok resultat enn et stort volum, sier administrerende direktør Sjur Elling Hana.

Men for 2013 vil nok volumet øke betydelig for selskapet. Hana tror Backe Bygg vil rundeen omsetning på over 300 millioner. Samtidig har de budsjettert med et overskudd på 4,5 millioner kroner.

– Aktiviteten har vært god i første periode, og 80 prosent av ordrereserven er på plass. Vi ligger godt an, sier Hana.

I dag er Backe Bygg i blant annet i full gang med Maersk sitt nybygg på Forus, driftsbygget for ”Martin Linge feltet” sammen med NPro, oppgradering av klargjøringsområder for Baker Huges og Proserv sine nye lokaler.

– Parallelt med dette har vi flere samarbeidsavtaler hvor vi utvikler nye byggeprosjekter sammen med kundene våre, sier Hana.

Han legger til at markedet i Stavanger-området er fortsatt bra og at aktiviteten i selskapet er god.

– Dette legger godt til rette for at vi også i år har en fair sjanse til å nå målene våre. Men det vil bli vanskeligere. Mest sannsynlig vil vi lande på en resultatmargin på mellom 4 og 7 prosent, altså en normalsituasjon i forhold til resten av bransjen, sier Hana.

Målene han viser til er Backe Gruppens såkalte 007-mål. Den James Bond-inspirerte 007-filsofoien står står for 0 skader, 0 feil og 7 prosents resultat. Ifølge pressemeldingen var dette mål som Backe Bygg nådde i 2012.

– Det er ikke tilfeldig at fokus på skader og feil kommer først. Et godt omdømme bygges på kvalitet og gjennomføring. Vi når målsetningene våre fordi vi har fokus på planlegging, effektiv gjennomføring og at dette gjøres av høyt motiverte medarbeidere, sier Hana.