Disse kjemper om Statens byggeskikkpris

Juryen for Statens byggeskikkpris har nå plukket ut syv bygg som går til finalerunden. Bygget som stikker av med hedersprisen vil være et forbilde for fremtidens byggeskikk.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi nå har kommet fram til syv interessante prosjekter med så mange gode kvaliteter, sier leder for juryen Anne Enger

De nominerte er
Det var 60 prosjekter påmeldt til Statens byggeskikkpris, juryen har nå kommet fram til syv nominerte bygg.

Prosjektene som er nominert er Christian Krohgs gate 39, Fryd Barnehage og Nedregate Kulturkvartal i Oslo, Mathallen på Fisketorget i Bergen, Stavanger Kulturskole og Stavanger Katedralskole, Nye St.Olavs Hospital i Trondheim og Steilneset minnested i Vardø.

- Dette har vært en krevende prosess fordi det kom inn så mange gode forslag. De nominerte prosjektene er svært forskjellige. Det er bolig-, skole- barnehage- og næringsprosjekter. Det er også gledelig at det er bygg fra neste hele landet som er valgt ut, sier Enger.

Norges beste bygg
Statens byggeskikkpris er en hederspris for bygninger, med tilhørende anlegg, som gjennom utførelse, materialbruk, og samspill med sted og miljø bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken.

Kandidater til prisen skal ha god arkitektonisk utforming og skal oppfylle sentrale kvaliteter innenfor miljø og brukbarhet.

- Prisen har som formål å sette fokus på kvalitet. Bygget som til slutt vinner skal være et forbilde for framtidens byggeskikk.

Prisen kan tildeles personer og virksomheter, private eller offentlige. Prisen tildeles den aktøren som har bidratt vesentlig til de kvaliteter som belønnes.

Spennende finalerunde
Alle de nominerte byggene skal nå vurderes nøyere før juryen tar en avgjørelse.

- Nå skal vi besøke alle de nominerte prosjektene for å vurdere de nøye i forhold til de kvalitetene som ønskes og om byggene er med på å løse samfunnets utfordringer, sier Anne Enger.

Vinneren av Statens byggeskikkpris 2013 deles ut 25. juni på Litteraturhuset i Oslo