Kraftig resultatnedgang for Mestergruppen

Mens Johan H. Andresens formue gjennom investeringsselskapet Ferd nådde nye høyder i fjor, er det motvind for hans investering i Mestergruppen.

Omsetningen i Mestergruppen økte i fjor med 127 millioner til nærmere 2,78 milliarder kroner. Driftsresultatet (EBITDA) falt imidlertid fra 92 til 35 millioner kroner. Dette gir en driftsmargin på stusselige 1,26 prosent mot 3,47 året før.

I går ble det kjent at konsernsjef Morten Bjerke (61) forlot Mestergruppen etter å ha ryddet kontoret på dagen.

– Det er enighet i styret om at vi skal gjennomføre et lederskifte, er den korte kommentaren styreleder Jan Ivar Rønningen kom med til Byggeindustrien. Han jobber i den Ferd-eide kartongprodusenten Elopak, og ville ikke si noe mer om hva Ferd og Bjerke er uenige om.

– Eierne og jeg hadde forskjellig syn på hvordan virksomheten skal utvikles i fremtiden, og da er spillereglene i næringslivet at administrerende direktør går, sa Morten Bjerke som overfor Byggeindustrien ikke mener det er korrekt av ham å gå ut med hva uoverensstemmelsene går ut på.

Mestergruppen har som formål å erverve, eie, drive samt videreutvikle kjedekonsepter innenfor husbygging og handel med byggevarer. Selskapet eier boligkjedene Mesterhus og Systemhus hvor førstnevnte er landets største boligbyger. Mestergruppen eier også byggevarekjeden Byggeriet med om lag 100 utsalg hvor 20 prosent er egeneide. Kjedekonseptene generer omsetningen hovedsakelig gjennom Byggeriet Proff.