Ny leder av NITO Studentene

Steinar Pedersen (22) fra Bodø er valgt som ny leder av NITO Studentene. Han vil jobbe videre med praksis i utdanningen og for å få bedre finansiering av ingeniørutdanningen.

Dette uttaler NITO i en pressemelding tirsdag.

Steinar Pedersen er i vår ferdig med informasjonsteknologistudiene ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, og kommer fra vervet som regionsansvarlig for Trøndelag og Nord-Norge i organisasjonen.

– Jeg vil jobbe videre med å få utdanningsinstitusjonene til å innføre praksis som valgfag i utdanningene. Det er viktig at de skjønner hvor viktig praksis er for studentenes forståelse av yrket, mener den nyvalgte lederen.

En annen viktig sak for studentene framover er finansieringen av ingeniørutdanningene og å få løftet den i statsbudsjettets kostnadskategorier.

– Vi må få økte midler til utdanningene. Vi må ha en politisk handlingsplan for å legge press på politikerne. Det er fint med slike engangsbevilgninger vi fikk til utstyr i fjor, men ikke bra nok. Det må settes av nok penger til å utdanne gode ingeniører. En yrkesgruppe som legger viktige premisser for samfunnsutviklingen, avslutter Pedersen.