Ønsker flere boliger som kandidat til Statens byggeskikkpris

Husbanken ønsker at flere melder på boligprosjekter til Statens byggeskikkpris 2013.

- Meld på naboen din! Vi vet at det bygges stadig flere flotte kvalitetsbygg rundt om i landet, og vi ønsker at flere foreslår boligprosjekter som kandidat til årets byggeskikkpris, sier leder for sekretariatet for Statens byggeskikkpris i Husbanken Lene R. Edvardsen.

Heder og ære
Statens byggeskikkpris er en hederspris for bygninger som bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken gjennom utførelse, materialbruk og samspill med sted og miljø.

For at bygg skal nomineres av juryen, må byggene oppfylle noen sentrale krav til byggeskikk. Byggene må være tatt i bruk og uteområdene er opparbeidet og ferdigstilt.

- Tradisjonelt har det vært en overvekt av offentlige bygg som har blitt foreslått som kandidater til prisen, og det er også tilfellet så langt i år. Det stilles høye krav til byggene som skal kjempe om prisen, og vi vet at det i tillegg til mange fine offentlige bygg finnes boligprosjekter av høy kvalitet, sier Edvardsen.

I tillegg til heder og ære blir også vinneren av prisen tildelt 200.000 kroner. Statens byggeskikkpris kan tildeles personer og virksomheter, private eller offentlige. Prisen tildeles den aktøren som har bidratt vesentlig til de kvaliteter som belønnes.

Frist for påmelding 15.mars
Det er en jury oppnevnt av Kommunal- og regionaldepartementet som kårer vinneren, og prisen deles ut av kommunal- og regionalministeren hvert år. Husbanken er sekretariat for juryen som består av personer med ulik faglig og geografisk bakgrunn.

- Statens byggeskikkpris har blitt utdelt siden 1983 og ikke siden 2007 har et boligprosjekt fått tildelt prisen. Jeg tror at noe av årsaken kan være at det har kommet inn relativt få boligprosjekter som kandidater. Vi ønsker så mange gode kandidater som mulig. Det er bare å melde inn din kandidat så snart som mulig før fristen 15.mars, sier Lene R. Edvardsen

Alle forslag til kandidater til Statens byggeskikkpris 2013 offentliggjøres fortløpende på Husbanken.no