Jakter på kandidater til Byggenæringens innovasjonspris

5. april er siste frist for å sende inn forslag til Byggenæringens Innovasjonspris som deles ut under åpningen av bygg Reis Deg, 16. Oktober 2013. Nå utfordrer juryen næringens aktører til å hente frem sine gode løsninger og bli med i konkurransen.

Prisen deles ut til en bedrift, organisasjon, etat eller person som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til produkter, prosesser eller tjenester til nytte for samfunnet og byggenæringen. Det er en forutsetning for vurdering at tiltaket eller produktet har norsk opprinnelse.

- Målet med innovasjonsprisen er å sette fokus på innovasjon og nytenkning som et middel for å effektivisere byggeprosessen, øke kvaliteten i sluttproduktet og styrke samhandlingen mellom aktørene i verdikjeden, sier adm. direktør Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg AS som i 2011 tok initiativet til å etablere innovasjonsprisen.

Trestenderen Iso3 vant
Moelven Industrier ASSA stakk av med Byggenæringens Innovasjonspris 2011 med trestenderen Iso3.

– Vi var faktisk overveldet over responsen. Over 40 søknader ble til slutt vurdert av juryen før vinneren var klar. Det fortalte oss at det skjer mye mer enn man faktisk tror, når det gjelder innovasjon og nytenkning i byggenæringen, sier Gavelstad.

Siste frist 5. april
Halvard Gavelstad satser på minst like stor interesse fra byggenæringen i 2013. Siste frist for å være med i konkurransen er 5. april.

– Det er en krevende prosess å vurdere forslagene. Jeg kan forsikre at juryen gjør en meget grundig evaluering før avgjørelsen faller, røper Gavelstad.

Juryen består av adm. direktør Gunn Ovesen, Innovasjon Norge, tidligere ekspedisjonssjef Inger Margrethe Lindgren, Kommunal- og regionaldepartementet, styreleder i Virke Byggevarehandel, Tom Borthen, og styreleder i Byggenæringens landsforening – BNL, Jan Halstensen. Bygg Reis Deg ved adm. direktør Halvard Gavelstad og prosjektleder Leo Nygænen, utgjør sekretariatet.