Betonmast mer enn dobler omsetningen

Betonmast har hatt en kraftig vekst i 2012. Med solide marginer dobler konsernet omsetningen for andre året på rad.

Fjorårets omsetning ble på over to milliarder kroner. Driftsresultatet endte på 80 millioner kroner, noe som gir en driftsmargin på solide fire prosent.

Da omsetningen i 2012 passerte 2.017 millioner kroner, var det bekreftelsen på at selskapets vekststrategi har lykkes. Fjorårets vekst var på hele 142 prosent, fra en omsetning på 833 millioner i 2011. Og dette kommer på toppen av en vekst på 98 prosent i 2011. Ikke rart at konsernsjef Jørgen Evensen smiler bredt for tiden.

- Den utviklingen som selskapet har hatt siden oppstarten i 2006, hadde ikke vært mulig uten å ha med noen av bransjens beste medarbeidere på laget. Og det antallet har vokst fra 273 til 709 i løpet av 2012. Det er disse som gjennom sin daglige innsats på og for prosjektene gjør det mulig å skape så stor vekst med slike marginer, sier konsernsjef Jørgen Evensen.

Betonmast går inn i 2013 med en ordrereserve på hele 2,6 mrd kroner. Tilsvarende tall for 2012 var 1,2 mrd. Dette er en økning fra på 117 prosent fra inngangen til fjoråret.

- Betonmast har i dag ti entreprenørselskaper spredt utover i Sør-Norge opp til Trondheim. Halve veksten i Betonmast har vært organisk, basert på lokale nyetableringer. Den andre halvdelen er kommet gjennom kjøp av anerkjente aktører i bransjen, som Selvaagbygg, Toten Bygg og Anlegg, Team-bygg i Trondheim og Primahus Entreprenør i Stjørdal, sier Evensen.

Sykefraværet i Betonmast konsernet var på 5,4 prosent som var en liten økning fra 5,1 prosent i 2011.

- H-verdien ble redusert fra 11,0 til 8,8. Vi er inne i en positiv utvikling, men H-verdien er fremdeles over målsettingen vår. Vi vil videreføre og øke fokus på forebyggende tiltak for å nå målene våre, avslutter Evensen.