BETONGstudio åpnet med fullsatt kurslokale

Møteplassen for innovasjon og kompetanseoverføring for gode betongoverflater er offisielt åpnet.

Ledende selskaper i betongbransjen har tatt initiativ til etablering av www.betongstudio.no og et laboratorium og utstillingsområde på Enerhaugen i Oslo. Bak idé og gjennomføring står byggutengrenser.no og BRUKdesign, som sammen med om lag 20 selskaper drifter lokalene, kurs og tilhørende kompetanse-web.

7. februar gikk det første kurset med tema «sliping av betong» og de sist påmeldte måtte finne seg ståplasser for å få med seg de interessante innleggene. Deltakere var entreprenører, rådgivende ingeniører og arkitekter, i tillegg til de medvirkende selskapene.

Denne torsdagen presenterte Geir Frode Risa fra Egersund Betongteknikk hvilke muligheter vi har med slipte betongfasader og hvordan disse produseres. Et annet aktuelt tema er slipte betonggulv. Gjennom bruk av bilder og eksempler på gulvoverflater med tilhørende maskinutrustning, ga Magnus Christiansen fra Radcon tilhørerne en praktisk innføring i muligheter med, og forutsetningen for gode slipte betonggulv.

Ved å gjennomføre slike samlinger i små grupper på ca 20 personer, oppnås tett dialog og muligheter for diskusjoner og erfaringsutveksling med høy verdi for deltakerne. De aller fleste skal kunne nyttiggjøre seg denne praktiske kompetansen direkte inn i de prosjektene de jobber med i det daglige.

Torsdag 14. februar er det nytt kurs i samme lokale, impregnering og lasering av betongoverflater. Dette er også aktuelle temaer og kurset ble raskt fylt opp. Senere i mars behandler BETONGstudio muligheter med møbler i betong og hvordan betong kan fargesettes. I de første månedene er disse korte 2-3 timers kursene kostnadsfrie for deltagerne og er en del av byggutengrensers arbeid med å spre informasjon om de grenseløse mulighetene med mur og betong.

Lokalene er for øvrig åpne for besøk – se åpningstider på www.betongstudio.no.