Salgsrekord for Volkswagen Nyttekjøretøy

Volkswagen Nyttekjøretøy satte salgsrekord i 2012 med 550.440 leverte kjøretøy på verdensbasis.

Også i Norge ble det rekordsalg, og markedsandelen steg til 35,1 prosent.

Globalt hadde Volkswagen nyttekjøretøy en salgsøkning på 4,1 prosent. Samtidig falt totalmarkedet for nyttekjøretøyer med 12,4 prosent i Europa i følge ACEA (European Automobile Manufakturers Association). Globalt var modellene Amarok og Crafter som hadde størst vekst med en økning på henholdsvis 26,7 prosent og 24 prosent.

Fremgangen for Volkswagen nyttekjøretøy i Norge fortsetter i 2013. I følge Opplysningskontoret for veitrafikken (OFV) har markedet hatt en økning på 19,6 prosent, og Volkswagen Nyttekjøretøy startet året med en markedsandel for januar på hele 43,8 prosent.

- Vi har hatt økning i alle segmenter og hvor Caddy, Transporter og Amarok er ledende i hvert av sine segmenter. I tillegg er det spesielt hyggelig at Crafter har hatt en økning på hele 133 prosent sammenlignet med i fjor. Vi ser at kundene i større og større grad fokuserer på komfort, fremkommelighet og driftssikkerhet når de velger varebil, sier Harald Frigstad, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy når han skal forklare salgsveksten.