39 leiligheter oppføres på et halvt år i Drammen

39 leiligheter basert på 78 byggmoduler fordelt på fire tre-etasjes bygg produseres og oppføres i løpet av et halvt år på Gjerpenkollen i Drammen. Leilighetene leveres av modulbedriften Moelven Byggmodul AS.

Det er Gjerpenkollen AS som står bak bygget og kontrakten er verdt 38 millioner kroner for Moelv-bedriften.

Gjerpenkollen er et boligprosjekt som Moelven Byggmodul har jobbet med over lang tid. Salgssjef Gunnar Erik Skjæret og markedssjef Jo Finborud opplyser i en pressemelding at prosjektet er bestilt og at 30 av 39 leiligheter i byggetrinn 1 er solgt.

- Byggetrinn 2 inneholder 24 identiske leiligheter og vi regner med at dette også blir realisert siden trinn 1 har solgt så bra på relativt kort tid, sier Finborud og Skjæret i meldingen.

Moderne løsninger
Prosjektet gjennomføres ifølge utbygger med moderne løsninger på alle områder inkludert vannbåren varme i alle gulv.

- Vi jobber for tiden med mange spennende boligprosjekter og ser at vårt byggesystem får mer og mer anerkjennelse i markedet. Modulbasert boligbygging gir mange muligheter for rasjonelle løsninger og effektive byggeprosesser. Det tar vesentlig kortere tid å oppføre et prefabrikkert bygg enn et plassbygd, sier Finborud.

Rask bygging
Arkitekten som har tegnet bygget er Halvorsen & Reine AS i Drammen og byggherren er Gjerpenkollen AS. Planlagt produksjonsstart er uke 10. Montering av moduler på byggeplass starter i mai, og leilighetene står innflytningsklare i september/oktober.

- Dette er et leilighetsbygg som bygges i fabrikk, fraktes, monteres og står fiks ferdig på et halvt år. Det er forholdsvis rask boligbygging i praksis, sier Finborud.