Firesafe skal brannsikre nytt Østfoldsykehus

Torsdag inngikk Prosjekt Nytt Østfoldsykehus (PNØ) kontrakt med brannsikringsselskapet Firesafe om branntetting av nybygget. Kontrakten har en verdi på seks millioner kroner.

- Vi er veldig fornøyd med å kunne bidra med vår kompetanse på dette prosjektet. Vi synes også det er veldig bra at PNØ har valgt å inkludere oss på et så tidlig tidspunkt og har opprettet en egen branntettingsenterprise. Dette sparer mye tid og ressurser for alle de involverte, sier administrerende direktør Morten Ameln i Firesafe i en pressemelding.

Branntettingsarbeidet vil pågå samtidig med tekniske entrepriser og bygningsmessig innredning i alle byggene til det nye sykehuset. Å gjøre dette arbeidet parallelt, er ifølge Firesafe svært gunstig med tanke på å slippe dobbeltarbeid i etterkant for å brannsikre bygget.

- Vi ser ofte at entreprenører ikke tar brannsikringen tidlig nok i betraktning når nye bygg oppføres. Dette fører til løsninger som ikke fungerer, som må fjernes og oppføres på andre måter. Da blir det fort mye frustrasjon, og ikke minst lite hensiktsmessig ressursbruk. Dette virker det som at PNØ har forstått og prøver å unngå, sier Ameln.

Kontraktssummen er på over seks millioner kroner, og går over to år.

Kontrakten omfatter i hovedsak branntetting av gjennomføringer i dekker av plasstøpt betong, hulldekker og vegger av betong-, mur- og lettvegger (gips) og faste himlinger av gips etc. Arbeidet med denne entreprisen vil pågå samtidig med tekniske entrepriser og bygningsmessig innredning i alle bygg.