Nytt skolebygg for Internasjonal Skole

Entra Eiendom bygger nytt skolebygg for Internasjonal Skole i Kristiansand på oppdrag av Kristiansand Kommune.

Kristiansand Kommune leier rundt 12 000 kvadratmeter på Kongsgård Allè 20 i Kristiansand til skoleformål. Kommunen og Entra Eiendom er nå blitt enige om en avtale som innebærer at eiendommen utvides med et tilbygg på 2000 kvm. Byggestart forventes i juni inneværende år og skolen skal stå ferdig til skolestart i august 2014. Kommunen har samtidig inngått en ny leieavtale med Entra for hele eiendommen til 2032.

- Utvidelsen innebærer nye, moderne og miljøriktige undervisningslokaler for den internasjonale skolen, sier eiendomssjef Kjetil Børufsen i Entra Eiendom.

Kristiansand International School (KIS) tilbyr engelskspråklig undervisning til 50 til 60 elever i trinn 1-10. Ny skole dimensjoneres til opptil 150 elever.

- Kristiansand Internasjonale Skole har en sentral rolle for at det voksende næringslivet i byen med internasjonal tilknytning skal tiltrekke seg nødvendig arbeidskraft, sier Arild Rekve, oppvekstdirektør i Kristiansand Kommune.

Kristiansand har en sterk posisjon innen eksportindustri, spesielt rettet mot offshore virksomhet.

Skolekomplekset på Kongsgård Allè består av de tre skolene Kristiansand International School (KIS), Voksenopplæringen/Kongsgård skolesenter samt Mottaksskolen. Utvidelsen av den internasjonale skolen innebærer at det bygges et tilbygg med fleksible løsninger og god arealutnyttelse.

Det nye bygget får et flerbruksrom og amfi, 10 klasserom, musikkrom og skolekjøkken. Utearealene og lekeområdet skal oppgraderes. I byggeperioden vil deler av undervisningen foregå i en midlertid skolebygningen. Det vil også foregå noe rivearbeider på området, blant annet av en barnehage.