Kruse Smith engasjerer seg i nye boformer

På Vindmøllebakken sentralt i Stavanger utvikler Kruse Smith Eiendom i samarbeid med det arkitektfirmaet Helen&Hard til sammen 32 eneboliger og leiligheter. I tillegg skal det utvikles et bokollektiv etter «Gaining by sharing»-modellen.

- Dette er et spennende prosjekt for oss, både som boligbygger og eiendomsutvikler. Vi er en stor og viktig aktør innen vår bransje, og gjennom dette synliggjør vi at vi er med å ta ansvar for en mer bærekraftig og miljøvennlig boform, sier Sigve Hebnes i Kruse Smith Eiendom.

Nye tanker
I samarbeid med KS Eiendom har Sissel Leire engasjert seg sterkt i dette.
Deler av prosjektet i Vindmøllebakken skal altså representere en moderne boligløsning som ivaretar menneskelige, sosiale og miljømessige behov på en bærekraftig måte. Bofellesskapet planlegges og utvikles av beboerne sammen med arkitekt og utbygger, og eies av beboerne selv.

- Gaining by sharing handler i prinsippet om hvilke individuelle og felles gevinster vi kan få ved å dele hverdagslivet mer med hverandre. For arkitekter og designere gir modellen ledetråder på hvordan vi kan utvikle løsninger som gjør deling både naturlig og smart i forhold til beboernes behov og framtidens byutvikling, sier Sissel Leire.

Seminar
Torsdag 7. februar holdes det et seminar i Stavanger med fokus på nye boformer. Kruse Smith Eiendom er medarrangør og en av initiativtakerne til seminaret som er gratis og foregår i Skur 2 på Skansenkaien. Her vil blant annet flere arkitekter, forskere og representanter for byggherrer delta.