YIT vant prisen for årets asfaltjobb i 2019. Sirwan Farag (fra venstre), Jan Inge Mattsson, Kai Stange og Kåre Kvianes. Foto: YIT

YIT vant Årets asfaltpris 2019

YIT vant Årets asfaltpris for jobben de har gjort for Statens vegvesen på fylkesveier i Lierne i Trøndelag i 2019.

Prisen ble delt ut under Asfaltdagen 2020, som Norsk Asfaltforening arrangerte torsdag.

«Laget får prisen for svært bra utført asfaltering på fylkesvegnettet ved Tunnsjøen nord i Trøndelag. Et lavtrafikkert vegnett, men av avgjørende betydning for innbyggerne og verdiskapningen i distriktene. Dette er også en av de første EPD-kontraktene innen asfalt, og bedriften har ved sin seriøse gjennomføring bidratt til arbeidet med å nå bransjens klimamål og å styrke vårt omdømme», skriver juryen om prisvinnerne.

Vinnerlaget fra YIT bestod av formann Kai Stange, bas Kåre Kvianes, Jan Inge Mattsson, Sirwan Farag, Ingmar Schultze og Rasmus Riis, skriver YIT i en pressemelding om prisen.

Kontrakten i Lierne omfattet legging av 48.000 tonn med asfalt fordelt på 59 kilometer vei og hvor både fresing, oppretting og legging av nytt slitelag inngikk. Arbeidene startet i mai og pågikk til oktober, heter det i meldingen.

I denne kontrakten ble entreprenøren også premiert for kutt i CO2-utslipp. Gass ble brukt som fyringsmedium på asfaltverket, og lastebilene som transporterte asfalten, oppfylte Euro 6-kravene, skriver YIT.

– Dette er en stor dag for YIT Norge, og jeg er mektig stolt av jobben våre dyktige ansatte har gjort på Lierne-kontrakten, kommenterer administrerende direktør Ingrid Tjøsvold i YIT Norge.