Fra venstre:  Jo Morten Nordbye, markedssjef XL-BYGG, Oddbjørn Toften, Fatima Kaya, Harald Bech, Inge Karlsen, daglig leder og Eirik Bakken (alle fra XL-BYGG Sortland) og Are Ellingsve, kjededirektør XL-BYGG. Foto: Fotograf Frederick Kihle

XL-BYGG Sortland ble årets medlem

XL-BYGG Sortland ble kåret til årets medlem under byggevarekjedens fagmesse på Norges Varemesse 28. til 30. januar.

I en pressemelding fra XL-BYGG fremheves det at XL-BYGG Sortland er en verdig vinner som oppfyller alle kriterier som lojalitet, topplinjeutvikling, markedsprofil, kompetanse og lønnsomhet på en imponerende måte.

Til tross for bygging og innflytting i nytt anlegg i 2019 klarte bedriften å øke salget med 10 prosent og passerte 110 millioner kroner i omsetning.

«XL-BYGG Sortland er en ledestjerne i kjeden på flere områder. De er sterke på verdibasert ledelse, og jobber målrettet med å bygge en sterk intern vinnerkultur. Som et av de opprinnelige medlemmene da XL-BYGG ble grunnlagt, er XL-BYGG Sortland en lojal, og samtidig markant spiller i systemet, som bidrar aktivt til videreutviklingen av konseptet», uttaler kjededirektør Are Ellingsve i pressemeldingen.

XL-BYGG Sortland var nominert sammen med XL-BYGG Uvdal trelast og XL-BYGG Kåre Abelsen.

XL-BYGG Kåre Abelsen ble kåret til årets gaselle. Bedriften kan vise til en omsetningsøkning på 27 prosent fra 2018 til 2019.