Ludvig Hambro. Foto WSP
Ludvig Hambro. Foto WSP

WSP bygger opp norsk ekspertgruppe på jernbane

WSPs nordiske ekspertgruppe på jernbane, Nordic Rail Advisory, etablerer seg nå i Norge.

Nordic Rail Advisory er allerede inne som konsulenter for Norske tog og i utredninger for Jernbanedirektoratet. Gruppen etablerer nå seg i Norge, og Ludvig Hambro er ansatt for å lede satsingen

- Samarbeidet mellom WSP Norge og våre svenske kolleger i Rail Advisory har allerede vært en suksess, og vi forventer en sterk oppdragsmengde i tiden som kommer. For å sikre en lean koordinering fremover, har det derfor vært helt naturlig å etablere Rail Advisory også i Norge, sier Hambro i en pressemelding.

I den første sommermåneden har selskapet også blitt tildelt oppdrag som teknisk byggeleder ved Fornebubanen, samt vunnet tre nye rammeavtaler for Jernbanedirektoratet, for bistand til kjøp av persontogtjenester. I rammeavtalen for Jernbanedirektoratet skal WSP utarbeide strategi og forberedende analyser knyttet til kommende trafikkpakker, utarbeide konkurransegrunnlag og evaluere tilbud og forhandlinger.

- Det har vært rekordstore offentlige investeringer innenfor samferdsel de senere årene, og det er veldig gledelig at vi kan være med på å mette kapasitetsutfordringen. Vi ser at grensesnittet vi tilbyr med lokalkunnskap og internasjonal spesialkompetanse er unikt og verdifullt for kundene våre, sier ivisjonsleder for samferdsel og infrastruktur i WSP, Mari Barstad i meldingen.