Vinn en reise ut i verdensrommet

Verktøyprodusenten Dremel starter nå en europeisk konkurranse hvor hovedpremien er en reise ut i verdensrommet.

Konkurransen som sparkes i gang nå er en del av lanseringen av multiverktøyet Dremel Micro. I konkurransen inviteres folk fra hele Europa til å laste opp et valgfritt bilde i konkurranseperioden som er fra 1.9 til og med 31.10. Med bildene ønsker Dremel å få innsikt i hva som inspirerer folk når det kommer til presisjon, kompakthet, teknologi og kreativitet – egenskaper som kjennetegner Dremels nye multiverktøy.

Vinneren kåres i desember

Fra utvalget av bilder velger deretter Dremel ut det beste bildet fra hvert land, hvor vinneren får en Dremel Micro til odel og eie. Vinnerne skal deretter bygge et ”romskip” av valgfrie materialer, enten i full størrelse eller i en miniatyrutgave. Her er det kun fantasien som setter grenser. Deltakeren laster så opp et bilde av sitt bidrag, og ved utgangen av desember kårer Dremel-juryen en vinner som får mulighet til å komme tett på stjernene.

Turen har en verdi av 600.000 kroner og Norges ledende romfartsekspert, sivilingeniør Erik Tandberg, mener vinneren vil få sin livs opplevelse.

– Ingen nordmann har så langt vært ute i verdensrommet, men det står noen på venteliste. Årsaken til at den kommersielle romfartsindustrien ikke har kommet skikkelig i gang, skyldes at testingen som må til for en slik reise har tatt lengre tid enn forventet. Det betyr at vinneren av denne konkurransen blir blant de aller første privatpersoner som får en slik opplevelse.

Grundig opplæring

Selv om det stilles noen fysiske og mentale krav til den som skal være med på en slik reise, mener Tandberg at dette er noe de aller fleste vil kunne klare.

– Det er selvsagt viktig med en grundig opplæring hvor man gjennomgår alle prosedyrer før en slik reise. Du vil føle at G-kreftene under ”take off” og tilbakevending er formidable, og de bør du kjenne til på forhånd. Imidlertid er ikke G-kreftene verre enn at de aller fleste takler dem. Det blir som å ta av med et fly, men hvor du stiger langt hurtigere og brattere. Etter en kort stund, når rakettmotoren stopper, befinner du deg i vektløs tilstand og utsikten derfra blir helt utrolig. Det blir et syn du aldri glemmer, sier Tandberg.

Charlotte Axelsen, region Brand Manager Nordic i Dremel, gleder seg til denne helt unike konkurransen.

Vi er svært begeistret over å tilby en konkurranse med en premie av denne størrelsen, og vi håper at folk tar utfordringen og deler sine kreative og innovative ideer med oss, sier Axelsen.