Styreleder Dag Runar Båtvik er glad for at boligbransjen kan samles på Boligkonferansen til Boligprodusentene.

- Viktig å samles

Styreleder Dag Runar Båtvik i Boligprodusentenes Forening sa i sin åpningstale på Boligkonferansen at det er viktig for bransjens aktører å komme ut og treffe folk etter en lang periode på hjemmekontor.

- Dette er den ellevte Boligkonferansen vi arrangerer, og dette er blitt et viktig møtested. Mange har sittet på hjemmekontor i lengre tid, og det er bra å komme ut for å møtes og snakke med folk og være litt sosiale. Dette trenger vi, og jeg håper det blir en fantastisk dag, selv om arrangementet ikke blir helt som før, sier Båtvik.

Han forteller om en spesiell periode etter at regjeringen 12. mars stengte ned landet.

- Vi hadde i 2020 en god start på året, men pandemien traff oss midt i panna 12. mars. Da visste vi ikke hva dette var. Det ble hjemmekontor samtidig som vi prøvde å holde hjulene i gang. Volumet gikk ned og var livredde i april/mai – men krisen ble ikke slik vi kunne frykte. Tallene har utviklet seg positivt, men jeg tror fortsatt det blir et tøft marked de kommende månedene og årene, sier han.

Båtvik peker også på at situasjonen vi har lagt bak oss og nå er inne i har hatt positive aspekter ved seg. Blant annet ser man dette innen bruk av digitale løsninger, som har tvinget seg frem.

- For oss ble det helt avgjørende å benytte oss av digital signatur på alt. Dette skjede raskt etter 12. mars, og vi måtte ta det i bruk – og det har gått bra, sier han.

Dessuten peker han på en viktig integrasjon mot andre aktører, som Standard Norge med sine blanketter og digitale byggesøknader.

- Det har gitt og vil gi oss et kjempeløft, mener Båtvik.