Dag Runar Båtvik.Per JægerAslak BondeLars MyhreDag Runar BåtvikJøns SjøgrenBjarne Brøndbo og Dag Runar Båtvik på festmiddagen.Torstein Fjogstad mottok utmerkelsen Årets bidragsyter 2020."Strandvegen Panorama" ble kåret til Årets småhusprosjekt 2020. Det er Nordbolig som har realisert prosjektet og kunne motta utmerkelsen.Mestergruppen AS ble kåret til Årets medlem, og det var Mikkel Sandvik som kunne motta utmerkelsen.Per Jæger og Mikkel Sandvik.Det var prosjektet "SkyLodge" i Forsand kommune i regi Norgeshus Bo-Ly AS som stakk av med Boligprodusentenes pris Årets hytteprosjekt.Vinneren av Årets leilighetsprosjekt er JM Norge AS med utbyggingen Strandholmen Hus B i Holmestrand kommune. Kjell Kvarekvål (midten) kunne motta prisen av Per Jæger og statssekretær Heidi Karin Nakken i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Boligprodusentene samler 100 deltakere på Boligkonferansen

Torsdag og fredag arrangerer Boligprodusentenes Forening sin ellevte Boligkonferanse. Denne går som planlagt. Rundt 100 personer er til stede i salen i tillegg til at konferansen overføres digitalt.

Dette er dermed en av få konferanser som skjer med fysisk oppmøte, foredrag, lunsj og mingling. Arranglører har lagt vekt på en rekke tiltak for å minimere smittefare.

Boligkonferansen arrangeres på Meet Ullevål Stadion i Oslo.

Administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger, er ikke bekymret for smitterisikoen.

– Vi krever ikke visir, slik som man har på intensivavdelingen på sykehuset, men bortsett fra det, har vi lagt oss på noen av de strengeste kravene for smittevern. Vi passer på akkurat på samme måte som vi passer på på byggeplassen. Det er de samme som har skrevet smittevernveilederne for resten av bransjen som har skrevet veilederen for konferansen, sier Jæger.

Gjeldende regelverk fastslår maksimum 200 konferansegjester, men de er godt innefor denne regleen med 100 deltakere.

– Vi har nå skrevet to smittevernveiledere, og vi tilpasser oss etter den gjeldende situasjonen. Vi har funnet løsninger på nye utfordringer knyttet til stands på konferansen, og vi finner gode, praktiske løsninger på de utfordringene som skulle dukke opp, sier Jæger.

Deltakerne har fått utdelt faste plasser med minimum én meters avstand fra hverandre både under foredragene, lunsj og middag. Ved registrering, pauser og transportetapper bes alle holde god avstand, men alle deltakerne vil også få hver sin pakke med ti munnbind som ekstra smittebarriere.

– Vi har tatt høyde for at det kan være vanskelig å overholde distansen i enkelte etapper, så da deler vi ut munnbind slik at folk kan beskytte seg på samme måte som på t-banen. Munnbindene er levert av Røde Kors, så det skal være forskriftsmessige pakker, sier Jæger.

Korona vil til en viss grad prege saksinnholdet under konferansen også, med blikk på bransjens utfordringer i og etter krisen, men hovedfokus ligger på byggenæringen som en bærekraftig næring.

– Vi skal ha et spennende foredrag med kommunalminister Nikolai Astrup om regjeringens boligpolitikk, og han kommer helt sikkert til å snakke om koronasituasjonen, og jeg kommer nok til å snakke litt om det i mitt åpningsinnlegg. Vi får også besøk fra opposisjonen, med Per Olaf Lundteigen fra Senterpartiet, som skal snakke om boligbygging utenfor byene, vi skal høre statssekretær Heidi Karin Nakken og stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Staalesen snakke om bærekraftige boliger, og Kjersti Haugland skal fortelle litt om den økonomiske situasjonen vi befinner oss i, sier Jæger.

Blant annet skal konferansedeltakerne få en praktisk gjennomgang av hvordan man skal bruke produktdatamaler (PDT) for å sørge for bedre informasjon som følger produktene i næringen. PDT har vært et satsingsområde for Boligprodusentene en god stund, og Jæger understreker at de som ikke har dette på plass innen 1. januar 2021, vil komme i bakleksa.

– Produktdatamaler er vårt viktigste innspill for at bygge- og anleggsnæringen skal bli grønn. Dette blir den nye hverdagen for bransjen, hvor man enkelt kan bruke informasjonen som følger produktene til å regne på det meste. Vi må gjøre de riktige valgene, og det kan vi gjøre med mindre bruk av konsulenter. Vi overlater utregningen til datamaskinene. Hvordan man praktisk skal bruke PDT tror jeg blir den mest interessante delen av konferanseprogrammet, sier Jæger.