Terje Breivik. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Venstre-topp: Uaktuelt å stenge Bergen stasjon

 Jernbaneverket vurdere å stenge Bergen stasjon i flere måneder mens strekningen Bergen-Arna utbedres. Uaktuelt, sier Venstres nestleder Terje Breivik.

I et notat Bergens Tidende har fått innsyn i står det at «Jernbaneverket er enig i at det vil være store gevinster for anleggsgjennomføringen ved å ha en periode på inntil syv måneder med stans i persontrafikken på strekningen Arna-Bergen».

– Det er helt uaktuelt å godta å stenge stasjonen for å redde elendig prosjektstyring. Du kan ikke redde elendig prosjektstyring ved å gjøre prosjektet elendig, sier Breivik.

Avisen har skrevet flere artikler om hvordan prosjektet med ny Ulriken-tunnel og utbedringer på jernbanen i vest har blitt flere milliarder dyrere underveis. Det anslås at man kan spare 200 til 400 millioner kroner ved å stenge Bergen stasjon.

–  Jeg synes ikke det er rett at de reisende skal få en betydelig merbelastning for dette, sier Breivik.

Han ber samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) gripe inn med tiltak for å unngå lignende overskridelser på fremtidige prosjekter.

– Dette er jo regelen i store jernbaneprosjekter. I skinnetrafikken i Oslo, T-bane og trikk, klarer trafikketatene å holde kostnadene. Det kan ikke være så vanskelig, sier Breivik.