Illustrasjon: Nordic – Office of Architecture / AVINOR

Veidekke tar Avinor til retten i anbudskonflikt på Flesland

Utbyggingen på Flesland bremses opp når Veidekke går rettens vei etter å ha tapt anbudskonkurransen om et nytt terminalbygg til 700 millioner kroner.

Det skriver Dagens Næringsliv i en artikkel på sine nettsider.

Kommunikasjonsdirektør Grete Ingeborg Nykkelmo i Veidekke.

Bergen lufthavn Flesland skal doble kapasiteten fra og med 2017 med ny terminal. Etter en anbudsrunde hvor Veidekke ikke ble tildelt entreprisen, tar gigantentreprenøren det statlige selskapet til retten, skriver dn.no.

Prosjektet vil, ifølge Avinor, koste i overkant av 700 millioner kroner.

– Vi mener det er gjort feil i anbudsevalueringen ut fra de kriterier som ble gitt, sier Veidekkes kommunikasjonsdirektør Grete Ingeborg Nykkelmo til Dagens Næringsliv. Hun ønsker, ifølge avisen, ikke å utdype hva slags feil Avinor skal ha begått under anbudsprosessen.

Behandles denne uken

Veidekke krever nå en «midlertidig forføyning» av Avinor. Saken skal behandles i Oslo byfogdembete fredag 20. juni. Veidekke ønsker å få stanset kontraktssigneringen inntil det er avklart om anbudstildelingen har skjedd i tråd med konkurransevilkårene som ble oppgitt av Avinor.

– Dette gjelder et stort og viktig oppdrag, og vi har lagt ned betydelige ressurser for å levere vårt anbud, sier Nykkelmo. Hun påpeker at Veidekke leverte det billigste anbudet.

Bergens-entreprenør vant

Lufthavnsdirektør på Flesland, Aslak Sverdrup, vil ikke bekrefte at Veidekke tilbød lavest pris, men har kommentar til pristilbudene i konkurransen:

– Forskjellen i pris var svært liten. Fra laveste til høyeste pris, var forskjellen under én prosent, sier han til Dagens Næringsliv.

Han forteller at evalueringen av tilbudene knyttes både til pris og oppgaveforståelse.

Oppdraget på Flesland innebærer grunnarbeider, oppføring av stål- og betongelementer, fasader og taktekking. Flesland-sjef Sverdrup forteller at Avinor ennå ikke har annonsert vinner av anbudet offentlig, men at Avinor har innstilt Lab Entreprenør til å få jobben.

Administrerende direktør i Lab Entreprenør, Trygve Mo, er ordknapp om anbudsseieren.

– Vi har ikke anledning til å uttale oss til pressen, ser han til Dagens Næringsliv.

Les hele artikkelen på dn.no her.