Foto: Fredrik Buer/Veidekke
Foto: Fredrik Buer/Veidekke

Veidekke skal renovere historisk bygg i København

Veidekkes danske datterselskap Hoffman A/S har fått oppdraget med å renovere og bygge om det historiske Helmerhus, som ligger ved Rådhuspladsen i København.

Kontraktsverdien er 580 millioner danske kroner. Oppdragsgiver er Square Copenhagen ApS, som inngår i det tyske eiendomsselskapet Proteus.

– Vi ser frem til å restaurere og transformere et historisk landemerke i København med respekt for byen, sammen med Hoffmann og våre partnere, sier Dr. Jürgen Büllesbach, administrerende direktør i Proteus, i en pressemelding.

Helmerhus, som opprinnelig ble oppført i 1900, vil etter ombyggingen omfatte 15.000 kvadratmeter kontorlokaler, 1.200 kvadratmeter boligareal og 3.000 kvadratmeter areal til butikk- og serveringssteder. Prosjektet er utviklet av Hoffmann, VITA ingeniører, Henning Larsen Architects, Emcon og AM Alpha.

– Vi gleder oss til å gjennomføre forvandlingen av Helmerhus. Prosjektet her på Rådhuspladsen i København har høy prestisje og følger i sporene til andre vellykkede prosjekter Hoffmann har gjennomført i indre København, som 25Hours Hotel Copenhagen, Tivoli Corner og CitizenM Copenhagen Hotel, sier Torben Bjørk, administrerende direktør i Hoffmann A/S, i meldingen.

Kontrakten inngår i første kvartals ordreinngang.