Fløybyen. Illustrasjon: NSW

Veidekke bygger kontorbygg i Arendal

Veidekke har fått i oppdrag av Fløybyen AS (heleid av Arendal kommune) å bygge det første nybygget i Arendals nye bydel Fløybyen.

Dette blir et miljøsertifisert kontorbygg som får Fylkesmannen i Agder som største leietaker. Kontrakten er en totalentreprise verdt 158 millioner kroner ekskl. mva.

Det nye kontorbygget blir på i alt 6.100 kvadratmeter fordelt på to deler med henholdsvis fire og åtte etasjer bundet sammen med et mellombygg som vil fungere som en bro. Bygget får passivhusstandard og skal miljøsertifiseres etter standarden BREEAM-NOR. Beliggenheten på Fløyheia over sentrum gjør at bygget blir godt synlig fra store deler av Arendal og det blir flott utsikt fra det nye bygget over Arendal, Pollen og sjøen.

De 215 ansatte i Fylkesmannen i Agder skal disponere 4.500 kvadratmeter, og de får flytte inn i et moderne bygg med mange sosiale soner og takterrasser på flere nivåer. Høye vinduer vil slippe dagslyset langt inn i etasjene og en lav sokkel skal ivareta utsikten.

- Vi er meget stolte over å ha vunnet konkurransen om å få bygge dette prosjektet som blir starten på den nye bydelen Fløybyen, og vi takker så mye for oppdraget. Dette blir et flott og viktig bygg for Arendal med spennende arkitektoniske løsninger. At det også blir et miljøbygg er noe vi i Veidekke setter ekstra stor pris på, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke Bygg Agder.

Byggearbeidene er planlagt med oppstart i slutten av september og ferdigstillelse i desember 2020.