Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vegvesenet advarer mot lange køer ved tunnelarbeid

Statens vegvesen frykter lange køer når kun ett løp i Follotunnelen er åpent i perioden 11. juli til 19. august.

– Beregn ekstra god tid eller ta alternative ruter, oppfordrer prosjektleder Thomas Kalleberg i Statens vegvesen i en pressemelding fra etaten.

Bakgrunnen for stengingen er det omfattende utbedringsarbeidet i Follotunnelen, som vil pågå helt frem til sommeren 2017.

– I Follotunnelen er kabelbruer, lysarmaturer, kabler og diverse elektrisk utstyr gått ut på levetid, slik at det må byttes. Det blir installert sterkere lys i tunnelen, og ventilasjonskapasiteten vil øke. Et nytt system for såkalt automatisk deteksjon av brann, ulykker og fremmedlegemer i veibanen med direkte varsling til Vegtrafikksentralen blir satt opp, forteller prosjektlederen.

Nytt løp

I perioden 11. juli til 19. august blir ett løp i tunnelen stengt hele døgnet. Da blir det toveis trafikk i det andre løpet med nedsatt hastighet.

– Frem til nå har vi nattestengt ett løp, men holdt begge løp åpne på dagtid. Men fra og med 11. juli er vi nødt til å holde stengt ett løp hele døgnet for å få gjort utbedringsarbeidene, sier Kalleberg.

Arbeidene som utføres i denne perioden er graving, reparasjon av veibane og asfaltering.

– Vi må forvente lange køer, da det vil ta tid for trafikantene å venne seg til det nye kjøremønsteret. Vi er også avhengig av at trafikantene er smidige i flettefeltet slik avviklingen går best mulig. Samtidig vet vi at det er mange sommerbilister som vanligvis ikke kjører denne vegen, og disse vil også bidra til lenger køer, sier Kalleberg i pressemeldingen.

På skjema

Utbedringen av tunnelen har, ifølge Vegvesenet, gått etter planen.

– Vi holder god fremdrift i utbedringsarbeidet, og regner med at vi skal være ferdige som planlagt neste sommer. Noen utfordringer har vi hatt med hensyn til høy fart hos enkelte bilister, men så langt har de aller fleste trafikantene vært ansvarsbevisste, fulgt med på skiltingen og overholdt fartsgrensene i området, sier Kalleberg.