Vegsund ny daglig leder i ON Linje

Styret i ON Linje har ansatt Nils Petter Vegsund i stillingen som ny daglig leder i ON Linje AS med virkning fra 1. november.

Nils Petter Vegsund. Foto: ON Linje
Nils Petter Vegsund. Foto: ON Linje

Han kommer fra stillingen som leder marked- og forretningsutvikling i selskapet. Han kom til selskapet 1. januar 2020, fra stillingen som konsernsjef i Bolt Group, hvor han ledet en større restruktureringsprosess av ti datterselskaper i konsernet. Vegsund har lang fartstid både fra Linjebygg, Vestneslinjer og Nettpartner. Han har også vært leder for Mesta Asfalt, Lønnheim Entreprenør og Powerline.

Einar Hjetland har vært daglig leder i ON Linje siden selskapet ble etablert i 2019. Hjetland meddelte tidligere i høst at han etter 37 år i bransjen, 25 av disse i ledende stillinger og en alder på snart 64 år, ønsker å trappe noe ned.

– Hjetland ønsker fortsatt å være en aktiv spiller i ON Linje, og han går nå inn i en rolle som teknisk sjef og da med spesielt ansvar for tilbud og kontraktinngåelse, heter det i en melding fra selskapet.

Styreleder Alf Egil Husby, administerende direktør i ON Energi som er hovedaksjonær i ON Linje, sier at dette er en naturlig og udramatisk endring i organisasjonen.

– Vi er fornøyde med at Nils Petter har akseptert å gå inn i en ny rolle og er sikker på at dette vil bidra til å ta selskapet trygt videre, sier han Husby i en pressemelding.

ON Linje er en landsdekkende aktør innen kraftlinjebygging, og utgjør ON Energi-konsernet sin satsning innen kraftlinje. TrønderEnergi og Gudbrandsdal Energi er de største eierne i ON Energi.

Hovedkontoret til ON Linje ligger i Molde med et prosjektkontor i Troms. Omsetningen for selskapet ble i 2020 på cirka 72 millioner kroner og selskapet leverte et resultat før skatt på rundt åtte millioner kroner.