Varaordføreren i Drammen, som tidligere representerte Arbeiderpartiet, men i dag Venstre, sier han er like sjokkert som alle andre over korrupsjonssaken i Drammen kommune. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX

Varaordførerens familie trukket inn i korrupsjonssaken

Ti av de 30 eiendommene som politiet undersøker i forbindelse med korrupsjonssaken i Drammen tilhører flere nære familiemedlemmer av varaordfører Yousuf Gilani (V).

Gilani meldte mandag fra til rådmannen at han anser seg inhabil i alle saker som har med korrupsjonssaken å gjøre.

– Søndag ble jeg informert om at noen i min slekt er involvert i en kommende korrupsjonssak. Da ga jeg beskjed til rådmannen om at jeg ikke ønsker noen informasjon i denne saken, for å holde prosessen ryddig, sier Gilani til NRK.

Fredag ble en kvinnelig ansatt i Drammen kommune varetektsfengslet, siktet for grov korrupsjon etter at hun skal ha mottatt flere hundre tusen kroner i forbindelse med godkjenning av byggesøknader.

Onsdag ble en mannlig kollega av kvinnen siktet for grov korrupsjon. Politiet mener han står i ledtog med kvinnen som allerede er varetektsfengslet. Han blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

Gilani understreker at han selv ikke har noe med saken å gjøre, og sier situasjonen er belastende for ham. Han hevder han ikke kjente til korrupsjonssaken før søndag.

– Det overrasket meg som alle andre, og jeg fordømmer det like sterkt som enhver drammenser. Samfunnet vårt er basert på tillit, og det må vi verne om. Ingen skal kunne misbruke systemet slik vi har vært vitne til i denne saken, sier han til kanalen.