Administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg. Arkivfoto: Christian Aarhus

Undervisningsbygg skal ut med oppdrag for 12,7 milliarder de neste tre årene - vil tiltrekke seg flere entreprenører

Undervisningsbygg Oslo KF skal i løpet av de neste årene investere for mange milliarder kroner, og de vil bruke sin rolle som offentlig byggherre til å posisjonere seg sterkere i markedet og å tiltrekke seg flere entreprenører.

- De neste tre årene er det planlagt oppdrag for 12,7 milliarder kroner, men i løpet av denne tiden vil virksomheten bli en del av Oslobygg, som blir en av Norges største byggherrer. De neste fire årene vil Oslobygg utvikle og bygge samfunnsnyttig eiendom som skoler, barnehager, omsorgsboliger, sykehjem, brannstasjoner og idrettsanlegg for over 38 milliarder kroner, sier administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg i en pressemelding,

Hun peker på at koronakrisen har vist verdien av å ha oppdrag for offentlige virksomheter.

– I en krise vil det offentlige ta samfunnsansvar ved å legge ekstra vekt på å holde hjulene i gang. Vi mener verdien av å samarbeide med en offentlig byggherre også er en fordel for kompetansebygging hos entreprenørene, sier Hansen.

I disse dager går Undervisningsbygg ut med en markedsundersøkelse for å kartlegge hva entreprenører legger vekt på i samarbeid med en offentlig byggherre som Undervisningsbygg.

- Vi ønsker å bruke vår rolle som offentlig byggherre til å posisjonere oss sterkere i markedet og å tiltrekke oss flere entreprenører. Undervisningsbygg har startet opp et arbeid for å se på hvordan særlig kompetansebyggingen sammen med entreprenørene kan bli et større konkurransefortrinn, og ønsker å bruke dette til å tiltrekke seg enda flere entreprenører i anbudskonkurranser, forklarer Hansen

- Vi håper så mange av de vi spør om å delta på undersøkelsen vil svare. Her har markedet en god mulighet til å gi viktige signaler til hva de ønsker av oss, avslutter Hansen.