Foto: Toyota
Foto: Toyota

Toyota lanserer ny Land Cruiser

Toyota har nå verdenspremiere på sin nye Land Cruiser.

– Toyota er stolte av å presentere den helt nye Land Cruiser, en modell som direkte bygger på de originale kvalitetene som har gjort Land Cruiser-navnet synonymt med styrke og pålitelighet i over 70 år, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge, i en pressemelding.

– Det legendariske Land Cruiser-DNAet er kombinert med ny teknologi for å levere enda høyere ytelse både offroad og i daglig bruk. Resultatet styrker Land Cruisers globale omdømme som et kjøretøy du kan stole på får deg trygt frem, og hjem igjen, selv under de tøffeste forhold, legger Pawlak til.

Toyota åpner for forhåndssalg av den nye Land Cruiser for europeiske kunder i oktober, med forventede første leveranser i første halvdel av 2024.

Foto: Toyota
Foto: Toyota

I Vest-Europa vil den nye Land Cruiser introduseres med en 2,8-liters turbodiesel. Den produserer maksimalt 204 DIN hk/150 kW (med dreiemoment på 500 Nm) og er koblet til en ny åttetrinns Direct Shift automatgirkasse. I starten av 2025 vil en elektrifisert drivlinje som kombinerer dieselmotoren med 48-Volt mild hybridteknologi gjøres tilgjengelig.

Land Cruiser ble født for 72 år siden som "Toyota BJ", 1. august 1951.

Foto: Toyota
Foto: Toyota