Illustrasjonsfoto: Hilde Lillejord / Bane NOR

Thales vant stor TMS-kontrakt for Bane NOR

Bane NOR tildeler Thales kontrakt for ny programvareløsning for styring av togtrafikken.

Det skriver den statlige jernbaneutvikleren i en pressemelding på sine nettsider.

Kontrakten for utvikling av fjernstyringssystemet TMS (Traffic Management System) har en verdi på om lag 600 millioner kroner. Løsningen vil erstatte tre gamle systemer, og skal, ifølge meldingen fra Bane NOR, bidra til bedre avvikshåndtering og færre forsinkelser.

Bane NOR skal i løpet av en tiårsperiode investere mer enn 20 milliarder kroner i digitalisering og automatisering av jernbanen. Det skjer gjennom Bane NORs ERTMS-satsing (European Rail Traffic Management System), heter det i pressemeldingen.

I tillegg til denne ukens TMS-kontrakt skal det i løpet av våren signeres ytterligere to store digitale kontrakter. De andre to kontraktene gjelder fornyelse av alle jernbanens signalsystemer, og ombygging av togenes kontrollsystem for å tilpasse disse til ERTMS, skriver Bane NOR.

– Tildeling av TMS-kontrakten er et betydelig og viktig skritt videre i moderniseringen av jernbanen. Vi har store forventninger til Thales´ evne til sammen med oss å utvikle et stadig mer pålitelig og punktlig system for styring av togtrafikken, uttaler konserndirektør Sverre Kjenne i Bane NOR.

TMS-kontrakten med Thales vil etter planen signeres etter en to uker lang klagefrist 12.mars.