<p>PUST I BAKKEN: Bymiljøetaten i Oslo tester ut City Tree, en miljøvennlig plantevegg med benker. Den ene er satt opp på Nordraaks plass, like ved Slottsparken. (Foto: Svanhild Blakstad)</p>Bymiljøetaten i Oslo tester ut City Tree, en miljøvennlig plantevegg med benker. (Foto: Svanhild Blakstad)Bymiljøetaten i Oslo tester ut City Tree, en miljøvennlig plantevegg med benker. (Foto: Svanhild Blakstad)Bymiljøetaten i Oslo tester ut City Tree, en miljøvennlig plantevegg med benker. (Foto: Svanhild Blakstad)Bymiljøetaten i Oslo tester ut City Tree, en miljøvennlig plantevegg med benker. (Foto: Svanhild Blakstad)

Tester ut grønn vegg i bybildet i Oslo

På to sentrale plasser i Oslo har Bymiljøetaten plassert ut en plantevegg som også er et møbel.

CityTree er et enkeltstående bymøbel som skal være et bidrag til de grønne lungene i nærmiljøet, opplyser Bymiljøetaten.

Bymøbelet har en benk på hver side av en miljøvennlig plantevegg. Vind og lufttrykk som skapes i byrommet fører luften gjennom veggen og fanger forurensende partikler.

Automatisk vanning
I tillegg inneholder planteveggen ulike planter som tiltrekker insekter som bidrar til det biologiske mangfoldet i byen. Planteveggen har integrert vanntank med automatisert vanningsanlegg som drives av et solcellepanel på toppen.

Som et prøveprosjekt har Bymiljøetaten kjøpt inn to slike CityTree bymøbler og plassert dem på Solli plass ved Sommerrogata og på Nordraaks plass, like ved Slottsparken.

I løpet av en to måneders periode skal det testes ut om plasseringen av møblene er riktig for så å teste videre i en to års periode. CityTree er fire meter høyt, tre meter bredt og 2, 2 meter dypt.

Prislapp 500 000 kr
Bymøblene er kjøpt fra Tyskland, og Bymiljøetaten opplyser at de to installasjonene ferdig levert og installert på respektive steder har en prislapp på i underkant av 500.000 kroner.

Her kan du lese mer om bymøbelet fra Green City Solutions.