Foreløpige undersøkelser utført av Deep River viser at det er interessant med en prøveinstallasjon nordvest for Svelvikstrømmen. Illustrasjon: Deep River/Håkon Sverdvik

TESS kjøper aksjer i Deep River

Handels- og servicebedriften TESS kjøper 3,33 prosent av aksjene i hydroelektrisitetseksperten Deep River.

Det skriver TESS i en pressemelding torsdag.

Den helnorske handels- og servicebedriften TESS kjøper 3,33 prosent av aksjene i Drøbak-baserte Deep River i forbindelse med en emisjon i selskapet.

Deep River er dedikert til fornybar energi og har utviklet en undervannsløsning for å utnytte langsomtgående strømmer i elver, hav og tidevann, heter det i pressemeldingen.

TESS fokuserer på mulighetene som ligger i utvikling av nye løsninger for å utnytte fornybare

Deep River i Drøbak ble etablert i 2008, og står, ifølge meldingen, på terskelen til en fullskala testfase av sin egenutviklede undervanns turbinløsning med tilhørende anlegg for kraftgenerering. I samarbeid med den litauiske stat er det inngått avtale om å installere 100 turbiner i den litauiske elven Nemunas river i løpet av 2015/16.

– Vi ønsker å få med oss aksjonærer som kan tilføre selskapet noe, sier daglig leder Reidar Vestby i Deep River, og legger til at det første fullskala pilotanlegget er under bygging i disse dager. Selskapet er blant annet støttet av Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Det er utstedt 100 000 aksjer i forbindelse med kapitalutvidelsen.